Google Zprávy budou lépe fungovat na pomalejším připojení

Google Zprávy budou lépe fungovat na pomalejším připojení
2018-09-11T06:25:21+02:00
• 11. 9. 2018

V rámci vývojářské konference Google I/O byla představena nová služba Google Zprávy, která se krátce po oznámení dostala mezi uživatele zařízení se systémy iOS a Android. Google slibuje lepší uživatelský prožitek a také kvalitnější zpravodajství. Google pracuje na vylepšování aplikace, což dokazuje novou aktualizací, která bude dostupná během několika týdnů.

Google Zprávy a pomalejší připojení

V současnosti se sice budují rychlejší mobilní sítě, ale stále nejsou pokryta všechna místa dokonale, ani ve velkých městech. Právě na to se Google soustředil u nové aktualizace. Aplikace Google Zprávy bude lépe fungovat i v případě pomalejšího připojení. V první řádě Google Zprávy nabídnou možnost přehrání Youtube videí v aplikaci Youtube Go, pakliže je dostupná na daném zařízení. V tomto režimu je automatické přehrávání pozastaveno.

Google Zprávy

Sekce věnovaná konkrétnímu tématu (anglicky dříve „story“, nově „newscasts“) bude nově více zaměřená na textový obsah. Dále úpravou prošly obrázky, které budou nově komprimovány, aby docházelo se stahoval menší objem dat. Stačí ale fotografii rozkliknout a bude stažena plná velikost. Videa a animované obrázky GIF se nebudou automaticky přehrávat, díky čemuž bude také ukládáno méně dat do vyrovnávací paměti. Taktéž bude možné uložit více článků na později, stahování bude probíhat na WiFi.

Všechny tyto funkce budou automaticky spuštěny, pakliže aplikace zaznamená, že není k dispozici rychlé připojení k internetu. Z vyjádření Googlu také vyplývá, že nebude k dispozici jakýkoliv přepínač, kterým byste funkci mohli aktivovat nebo deaktivovat.

logo-app Google News Zdarma iOS logo-app Google News Google Zdarma ANDROID

Zdroje: 9to5google.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat