Google Fotky – testují se nové funkce

Google Fotky – testují se nové funkce
2018-09-24T12:53:08+02:00
• 24. 9. 2018
1

Google oznámil mnoho novinek na letošní vývojářské konferenci, ale do této chvíle ještě nejsou všechny dostupné běžným uživatelům. Nyní se ale zřejmě přikročilo k veřejnému testování dvou funkcí, které vycházejí z toho, co bylo prezentováno. Jednou z nich je například zvýraznění konkrétní barvy ve fotografii v rámci služby Google Fotky.

Google Fotky a hrátky s fotkami

Zvýraznění barvy na fotografii bylo zatím nahodilé, nebo spíše asistent ve Fotkách sám rozhodoval, který snímek upraví. Sem tam jste se tedy mohli dočkat upravené fotografie, kde vynikala jedna konkrétní barva. Nyní ale Google testuje manuální funkci, kdy si budete moci zvolit barvu tapnutím na ni a Google se postará o její zvýraznění, respektive ostatní potlačí.

Další novinka je možnost změnění zaostření. V tomto případě není zapotřebí speciálních fotografií, kde došlo k několikanásobnému vyfocení. Za využití pokročilých algoritmů, strojového učení atd. systémy Googlu rozhodnout, co je pozadí, popřední a samotná objekt, který chcete zaostřit. Následně dojde k rozmazání určitých částí.

Je celkem jasné, že obě funkce jsou ve fázi testování a není jasné, kdy budou dostupné všem. Můžete se podívat do své aplikace a zkusit nějakou fotografii editovat. Pokud tam neuvidíte nové nástroje, zřejmě nejste ve výběru uživatelů s touto možností.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vítězslav Vaculík

12. 10. 2018, 17:51

Už aby to bylo ! Jako výtvarnice mlátím ručičkama, kopu nožičkama a nadávám jak vysloužilý žoldnéř, když mi A.l. vnucuje, jak má vypadat nejen moje dokumentace, ale dokonce i volná tvorba. A drze mně tam něco předělává. … ikdyž – neříkám, že když se to té Inteligenci krabicové povede, že si to nenechám. A nezkazim Googlu radost z toho, že si moje obrázky a komentáře Doc.PhDr. Vítězslava Vaculíka zkusí někde v rožku počůrá sdělením, že se pokouší vlastnit duševní vlastnictví nás obou. Samo, že zkazím.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat