Google Discover – nový přístup k informacím i z google.com

Google Discover – nový přístup k informacím i z google.com
2018-09-25T07:00:23+02:00
• 25. 9. 2018

Nedávno jsme vás informovali o přejmenování Google Feed na Google Discover a nyní změnu potvrzuje sám Google na svých stránkách. Ve skutečnosti se jedná o víc než jen o změnu názvu. Na mobilním telefonu budete mít k dispozici v podstatě ten samý obsah, na který jste byli zvyklí v rámci Google Feed, ale došlo na několik změn.

Google Discover pro každého

Google si pohrál s grafikou prezentace jednotlivých témat a mírně předělal i ovládací prvky. Například na pravé spodní straně každé informační karty můžete najít menší ovládací prvek, skrze který můžete určit, jestli chcete podobných témat více nebo méně.

Jak je vidět, Google se zaměřil i na prezentování jednotlivých témat, takže už jen z jednoduchého náhledu na kartu můžete zaznamenat, k jakému tématu patří daný obsah. Kromě sledování určitého zájmu, novinek nebo zpráv se zaměřil i na kategorii „Evergreen content“, která nabízí nový obsah pro uživatele. Zde ale najdete i obsah, který bude například souviset s plánovaným výletem.

Jednou ze zajímavých novinek je podpora více jazyků. Bude to znamenat, že můžete sledovat obsah v rámci dvou jazyků, ale nyní jsou podporovány pouze dva – angličtina a španělština. Další přibudou později.

Podstatná změna se odehrála i v dostupnosti Google Discover. Nově nebudete muset otevírat specifickou aplikaci na svém mobilním zařízení, jelikož Google ohlásil, že Discover bude dostupný přímo na webu Google.com, ale jen pro mobilní zařízení.

Bonus na závěr

Možná jste již zaznamenali, že Google nabízí funkci Lens. V podstatě jde o systém, který se snaží vyčíst informace z fotografií. Do této chvíle šlo využívat Lens jen skrze asistenta nebo se funkce ukrývala v aplikaci Google Fotky. Nově Google Lens najdeme i na webu v rámci vyhledávání obrázků.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat