Apple Watch Series 4 vs. Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 4 vs. Apple Watch Series 3
2018-09-15T14:23:37+02:00
• 15. 9. 2018
1

Konečně jsme se dočkali dlouho očekávaných chytrých hodinek od Applu. Ty přinesly nejen nové konstrukční zpracování, ale také hned několik zásadních zdravotních funkcí, které by v budoucnu mohly zachránit spousty lidských životů. 

Jak napsal kolega Míra „v podstatě poprvé od představení první generace chytrých hodinek Apple Watch v roce 2015 jsme se dočkali určité změny v konstrukci. Žádná razantní změna to sice není, ale potěší, že nové Apple Watch přinášejí větší zaoblený displej roztažený až do okrajů při téměř stejné velikosti jako původní model.“

Naprosto s jeho slovy souhlasím. Applu trvalo neuvěřitelné tři roky než představil nový design. A musím říci, že se mu to opravdu povedlo. Nové hodinky Apple Watch Series 4 vypadají prostě skvěle. Brada mi spadal ale ve chvíli, kdy Apple představil EKG. Mám z toho až husí kůži, protože tohle se dá považovat za revoluční produkt. 

Jestliže ale vlastníte starší generaci hodinek, jistě přemýšlíte nad tím, zda přejít na novou verzi Apple Watch. Proto jsme se rozhodli sepsat tento článek, který vám rozhodování ulehčí. Pojďme si tedy srovnat Apple Watch (Series 4) a Apple Watch Series 3.

Apple Watch srovnání: displej

Pravděpodobně první věcí, kterou si všimnete u nových hodinek Watch 4, je jeho větší displej. Displej nové generace je totiž o 32 a 35 % větší než u předchůdce, tedy Apple Watch Series 3. Apple větší displej demonstroval tak, že díky většímu prostoru uživatel uvidí více informací. Navíc samotné ciferníky k tomu byly přizpůsobeny. K dispozici budou dvě varianty hodinek, a to 40 mm a 44 mm. 

Současná generace, která je v prodeji, nabízí menší konstrukční zpracování. Nejmenší verze nabízí 38 mm a plochu o velikosti 563 mm, zatímco 40 mm Apple Watch plochu 759 mm. Co se většího 42 mm modelu týká, bavíme se zde o ploše 740 mm. Ovšem nová 44 mm generace nabízí 977 mm. Jedná se o poměrně zásadní rozdíly. 

Konstrukce

Přestože byly u nové generace implementovány větší displeje, v praxi jde o minimální konstrukční změny. 38 mm verzi nyní nahradila 40 mm verze a 42 mm verzi nahradila 44 mm verze. Tato čísla představují výšku konstrukce daného modelu. 

Obě původní varianty mají tak o 2mm vyšší přední panel. Nejedná se o kdo ví jak příliš viditelnou změnu, pokud tedy porovnáme Apple Watch 3 a Apple Watch 4. Přestože tu máme nové velikosti, původní pásky jsou stále kompatibilní, což je rozhodně skvělá zpráva. Apple Watch Series 4 jsou oproti předchozí generaci tenčí téměř o 1 mm (10,7 mm v porovnání s 11,4 mm).

Procesor

Jak jsme uváděli již několik týdnů dříve, hodinky Apple Watch Series 4 získaly zdokonalený procesor ve formě 64bitového dvoujádrového procesoru S4. Apple prohlásil, že je až dvakrát rychlejší než procesor S3, který se aktuálně nachází v Apple Watch Series 3. Díky novému procesoru se budou veškeré aplikace a další funkce spouštět mnohem rychleji. 

Ciferníky

Hodinky Apple Watch Series 4 se dočkaly také zcela nových ciferníků, které jsou speciálně přizpůsobeny většímu displeji. Společnost Apple nové ciferníky navrhla přesně tak, aby pokryly celou plochu a zobrazily co nejvíce informací. 

Na jeden ciferník se tak nově vejde až osm komplikací. Tyto komplikace byly vylepšeny, aby byly přesnější a poskytovaly více informací. K dispozici je také hned několik ciferníků, které jedinečně reagují na okraje displeje Series 4. 

Zdraví

Apple Watch Series 4 v oblasti sledování srdečního tepu se nabízí nové funkce jako varování před nízkým srdečním tepem nebo zachycení nepravidelného tepu. Applu se podařilo zakomponovat také EKG, k čemuž se používají elektrody na zadní straně, které spolupracují s optickým senzorem. 

Zde je ale nutné se zároveň dotýkat korunky na hodinkách druhou rukou pro správné měření. Dokonce Apple získal kladné posouzení od FDA (Food and Drug Administration). Funkcionalita je nyní plně podporována jen v USA.

Další rozdíly mezi Apple Watch Series 4 a Series 3:

  • Series 4 nabízí haptickou zpětnou vazbu na digitální korunce
  • Reproduktor u Series 4 je o 50 % hlasitější
  • Apple přemístil mikrofon tak, aby snížil ozvěnu -> lepší kvalita zvuku
  • S novým akcelerometrem a gyroskopem dokáže řada Series 4 zjistit, zda uživatel s hodinkami spadl. V případě nutnosti vyvolá nouzové služby
  • Series 4 disponuje bezdrátovým čipem W3
  • Zlepšena byla konektivita, a to díky Bluetooth 5.0 oproti 4.2
  • Všechny modely mají nyní 16 GB

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Vyšší přední panel ne o 2 mm, ale o 0.2 mm.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat