Apple spustí webový portál pro poskytování citlivých údajů

Apple spustí webový portál pro poskytování citlivých údajů
2018-09-11T16:28:54+02:00
• 11. 9. 2018
1

Americká společnost Apple oznámila, že se do konce tohoto roku chystá spustit speciální celosvětové webové stránky. Ty by v praxi měly posloužit pro předkládání žádostí kompetentních úřadů o poskytnutí citlivých údajů nebo požadavků na sledování zařízení od jablečné společnosti. 

Apple to myslí s bezpečností opravdu vážně. Důkazem toho je tým specialistů, kteří následně budou školit úředníky a policisty po celém světě. Firma tím dává jasně najevo, že citlivé údaje a informace o poloze uživatelů nebude dávat jen tak někomu. 

Apple to stále s bezpečností myslí vážně

Společnost s logem nakousnutého jablka si od nových webových stránek slibuje zlepšení možnosti v oslovování menších policejních okrsků po celém světě. K tomu samozřejmě dopomůže celosvětový online školící modul. Nikoho ale nepřekvapí, že hlavním důvodem tohoto kroku je snaha chránit bezpečnost a soukromí uživatelů. 

Je zajímavé, jakým způsobem se Apple neustále vyvíjí. Nyní dává jasně najevo, že nemá problém poskytnout citlivé údaje uživatelů, ke kterým má přístup. Samozřejmě pod podmínkou, že mu budou doloženy veškeré potřebné důkazy a dodrží se zákony. 

Skvělé ale je, že jablečná společnost potvrdila, že nikdy nevytvořila a ani nevytvoří žádná zadní vrátka, díky kterým by se mohly úřady dostat ke službám či operačním systémům. Jen pro zajímavost, Apple v loňském roce obdržel přes 4 450 žádostí o poskytnutí údajů z 15 168 zařízení, a to jen na území USA.

V tomto případě poskytl data zhruba v 80 %. Ovšem celosvětově bylo podáno více než 29 718 žádostí, a to na 309 362 zařízení. To je až neuvěřitelně velké číslo, ovšem i přesto se Apple rozhodl poskytnout údaje v 80 % případů. Jen podotýkám, že se nejedná o nic nekalého, ba naopak. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Graulich

11. 9. 2018, 19:15

Ten kdo má čistý svědomí tak to jen uvítá😊 není se čeho bát

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat