Amazon předvedl 9 novinek do série Echo

Amazon předvedl 9 novinek do série Echo
2018-09-25T19:16:57+02:00
• 26. 9. 2018

Společnost Amazon si s dostatečným předstihem nachystala pořádnou dávku novinek, které bude chtít dostat mezi uživatele během letošních Vánoc. Dohromady se jedná o 9 nových zařízení a všechny patří do známé série Echo. Jejich konkrétní názvy jsou Echo Dot, Echo Plus, Echo Show, Echo Auto, Echo Sub, Echo Input, Echo Link, Echo Link Amp a Echo Wall Clock. Americký výrobce je postupně pošle do oficiálního prodeje během příštího měsíce.

Alexa na každém kroku

Modely Echo Dot a Echo Plus kromě vylepšeného reproduktoru mají ještě větší výběr barevných provedení u ochranné látky. Avšak výraznějšího vylepšení se dočkal až Echo Show, kde je nově 10palcový displej s HD rozlišením, zvukový systém od Dolby nebo přední 5MPx kamerka. Následuje webový prohlížeč Amazon Silk a do budoucna počítají s nasazením audio/video hovorů přes aplikaci Skype.

Echo Auto potěší především automobilové fanoušky. Díky němu dostanete nejen virtuální asistentku Alexa do vašeho vozidla. Nabíjení probíhá přes 12V zásuvku či USB port a internetové připojení si bere ze spárovaného Bluetooth zařízení. Nechybí ani přehrávání hudby ze streamovacích služeb nebo možnost přenesení zvuku z navigace.

Echo Dot – 49,99 dolarů (tj. cca 1 089 Kč)
Echo Plus – 149,99 dolarů (tj. cca 3 266 Kč)
Echo Show – 229,99 dolarů (tj. cca 5 008 Kč)
Echo Auto – 24,99 dolarů (tj. cca 544 Kč)

Echo Sub plní funkci subwooferu, který se bezdrátově spáruje s jinými Echo zařízeními a vytvoří například 2.1 reprosoustavu. Subwoofer měří 6 palců, přičemž nabízí slibný výkon 100 Wattů. Přes Echo Input připojíte asistentku Alexu k jakémukoliv reproduktoru přes kabel či Bluetooth. Samozřejmostí jsou vestavěné reproduktory pro přijímání hlasových pokynů. Zcela opačná situace nastává u modelů Echo Link a Link Amp.

Ani jedno zařízení sice nemá asistentku Alexu a mikrofon, ale naopak je více zaměřeno na samotný poslech hudby. Echo Link dovoluje přehrávání hudby ze streamovacích služeb u starších reproduktorů s kvalitním audio systémem. Do vyšší třídy zapadá Echo Link Amp s RCA, optickým, koaxalním vstupem/výstupem, 2kanálový zesilovač o výkonu 60 Wattů, výstup pro subwoofer, Etherner nebo sluchátka.

Pověstnou třešinkou tvoří klasické nástěnné hodiny do kuchyně s názvem Echo Wall Clock, u nichž třeba oceníte zobrazení zbývajícího času z nastaveného časovače. Nastavenou připomínku dokáže zobrazit 60 LED diod. První zařízení se začnou objevovat u prodejců od už 11. října.

Echo Sub – 129,99 dolarů (tj. cca 2 830 Kč)
Echo Input – 34,99 dolarů (tj. cca 762 Kč)
Echo Link – 199,99 dolarů (tj. cca 4 355 Kč)
Echo Link Amp – 299,99 dolarů (tj. cca 6 532 Kč)
Echo Wall Clock – 29,99 dolarů (tj. cca 653 Kč)

Zdroj: phx.corporate-ir.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat