ZTE se vrací, na IFA představí Axon 9

ZTE se vrací, na IFA představí Axon 9
2018-08-23T09:20:34+02:00
• 23. 8. 2018

Společnost ZTE si zažila velmi krušné časy, ale naštěstí se tento výrobce může vrátit na trh se smartphony. Prvního smartphonu po zákazu se dočkáme na veletrhu IFA v Berlíně, kde mimo jiné také bude prezentovat své mobilní technologie, přičemž firma láká na své 5G řešení. Běžný zákazník se ale může těšit na novinku Axon 9.

ZTE Axon 9 zapadne mezi top modely

V tuto chvíli máme velmi strohé informace, ale naštěstí máme k dispozici obrázek, jak by mohl nový smartphone vypadat. Jak je vidět, ZTE rovnou nabídne nejnovější trend nakousnutých displejů. Je velmi pravděpodobné, že se novinka bude chlubit možností odemknutí pomocí obličeje, ale netušíme, jestli k tomu budou použity běžné kamery, nebo bude implementována pokročilejší technologie s využitím infra kamery.

Axon 9

Také si můžeme všimnout, že zobrazený mobil nenese nikde viditelně čtečku otisků prstů. Nebylo by neobvyklé, pokud by se novinka spoléhala jen na odemykání obličejem, ale nabízí se také možnost použití čtečky otisků prstů přímo v displeji. Druhá varianta by byla vhodnější, jelikož by společnost na sebe více upozornila, že je zpátky ve hře.

Co se týče hardwaru, tak by se o výkon měl starat Snapdragon 845 a rozlišení displeje by mělo být QHD+. Dokonce se spekuluje o použití čistého Androidu, ale nemáme k tomu jakékoliv důkazy. Rozhodně by nebylo na škodu, kdyby Axon 9 zapadal do programu Android One.

Vše podstatné se máme dozvědět na konci tohoto měsíce v rámci veletrhu IFA. Kromě základního modelu ZTE Axon 9 se máme dočkat i Axon 9 Pro, ale nevíme, jaké rozdíly je budou odlišovat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat