Vive Wireless Adapter – HTC Vive se zbavuje kabelů

Vive Wireless Adapter – HTC Vive se zbavuje kabelů
2018-08-29T12:04:45+02:00
• 29. 8. 2018

V dnešní době se již hodně mluví o virtuální realitě, jelikož by se mohlo jednat o velký průlom nejen v herním průmyslu, ale také ve školství. Jelikož studie nedávno potvrdila, že lidé si pamatují více, když věci vidí ve virtuální realitě než jen pouhým výkladem učitele. Největším zástupcem virtuální reality je společnosti HTC, která již představila dva headsety, a to HTC Vive a Vive Pro. Na obou modelech však většině zákazníků vadily kabely, které se motali pod nohy díky čemuž jste si mohli headset nechtěně odpojit. Právě proto společnost HTC představila Vive Wireless Adapter, který kabely vedoucí k počítači zruší.

Jak to funguje? 

Vive Wireless Adapter, není celý nový headset, ale jak již z názvu vyplývá, jedná se o adaptér. Pro připojení adaptéru stačí zapojit dva komponenty. První se zapojuje do počítače, zde to může být pro některé uživatele trochu složitější, jelikož se musí připojit interní karta do PCI-e slotu na základní desce. Poté stačí připojit senzor, který má dosah 6 metrů a úhel záběru 150 stupňů.  Senzor pracuje s technologií Intel WiGig, která pro přenos využívá pásmo 60 Hz, takže by zde nemělo být okolní rušení.

Vzhledem k tomu, že nechceme žádný kabel, tak společnost HTC musela vyřešit i napájení. K řešení byla využita powerbanka s podporou QuickCharge 3.0 pro rychlé nabíjení. Co se týče výdrže zařízení, tak výrobce uvádí, že headset by měl na baterii vydržet něco kolem 2,5 hodiny a a nabitý by měl být díky podpoře QuickCharge do jedné hodiny.

Tento adaptér je kompatibilní jak s Vive, tak Vive Pro. Určitě každého zajímá cena takového bezdrátového adaptéru pro headset na virtuální realitu. Společnost HTC nastavila výchozí cenovku na 8 990 korun. Což je dle mého názoru celkem vysoká cena za odstranění kabelů. Každopádně kdo by si chtěl tento adaptér objednat, tak společnost by měla zahájit předprodej 5. září.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat