Vive Studios představí první celovečerní film pro VR

Vive Studios představí první celovečerní film pro VR
2018-08-28T18:14:22+02:00
• 28. 8. 2018

Virtuální realita je pro mnoho lidí velkou neznámou, jelikož se sní ještě nemuseli setkat. Pokud jste se již s virtuální realitou setkali, tak většina se jednalo o nějaký herní titul. Samozřejmě to není jediné odvětví, které se o virtuální realitu zajímá. Mezi další významná odvětví, která začínají využívat virtuální realitu patří například školství, zdravotnictví nebo technický průmysl. Nyní se však Vive studios povedlo natočit první celovečerní film pro virtuální realitu, který nese název 7 Miracless.

Celovečerák pro VR

První VR celovečerní film by měl mít svou premiéru 3. října během 26. ročníku filmového festivalu Raindance Film. Tam se kromě své premiéry bude ucházet o ocenění „Grand Jury: Best Immersive Story“ za nejvíce strhující příběh. Příběh 7 Miracless se věnuje sedmi zázrakům Ježíše Krista z evangelia podle Jana. Díky VR by měl zážitek diváka dostat zcela nové rozměry. Záběry vznikaly za použití fotogrammetrie a volumetrického snímání. A díky kombinaci 3D scény a rozlišení 8K by mělo být vše ostré a divák by se měl nacházet doslova uvnitř dění.

Samotné produkce tohoto snímku se ujali Joel Breten a Enzo Slsty, kteří mají zásluhy na filmech jako Avengers: Age of Ultron nebo Piráti z Karibiku.

Film by po své premiéře měl být dostupný pro všechny VR headsety závěrem letošního roku. Dle mého názoru se jedná o velmi zajímavý tah dopředu, sám jsem zvědavý, jaké budou reakce diváků po premiéře. Co se týče ceny filmu, tak ta zatím nebyla objasněna.

“Práce na tomto projektu byla pro mě i pro můj tým skvělou zkušeností. Tato nová kinematografická VR technologie nám dala možnost vyprávět příběh tak, že se do něj divák skutečně vcítí,“ uvedl Enzo Sisti, výkonný producent filmu 7 Miracles.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat