Samsung chystá nový povlak pro displeje, který se sám bude opravovat

Samsung chystá nový povlak pro displeje, který se sám bude opravovat
2018-08-17T17:50:29+02:00
• 17. 8. 2018

Mnohé smartphony a jiná zařízení s dotykovým displejem obsahují oleofobní úpravu. V praxi se jedná pouze o jakýsi povlak, jehož hlavním úkolem je odpudit olejovité látky. Ve své podstatě jde o to, že zajistí snadnější údržbu displeje. V praxi by taková úprava měla bránit většímu zanášení displeje třeba otisky prstů.

Samsung chystá povlak, který se bude sám léčit

Navzdory popularitě těchto povlaků se zdá, že jihokorejská společnost Samsung není úplně tak moc spokojena s jejich kvalitou. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se Samsung rozhodl podat nový patent týkající se modifikovanější generace. Tato nová generace umožní, aby se příští oleofobní nátěr v případě potřeby dokázal sám opravit. 

V praxi by to znamenalo, že při každém použití displeje by se sama „doplnila“ dodatečná vrstva pro ochranu. Současná generace totiž nedokáže vydržet na skle věčně. I proto se postupem času vytrácí ochrana proti otiskům a telefon se častěji zanáší.

V současné době zůstává tajemstvím, do jaké míry by se vrstva dokázala sama opravovat. Novinka by se ale mohla objevit již začátkem roku 2019, kdy se společnost Samsung chystá představit svůj první skládací telefon.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat