Apple údajně vyrobí vlastní čip pro práci s biometrickými údaji

Apple údajně vyrobí vlastní čip pro práci s biometrickými údaji
2018-08-17T17:04:35+02:00
• 17. 8. 2018

Společnost Apple údajně pracuje na speciálním čipu, který bude sloužit na ochranu osobních údajů. Tento čip by v praxi pomohl zpracovávat biometrické údaje. Apple v současné době navrhuje nové vlastní čipy pro zařízení iPhone a některé zdroje uvádí, že se chystá kompletně přejít na vlastní procesory, jež se objeví v počítačové řadě Mac, a to již v roce 2020. Firma již vlastní procesor má, například v Apple Watch se nachází čip S3. 

Společnost CNBC zveřejnila svou vlastní analytickou zprávu, ve které se zaměřuje právě na budoucí směr Applu. Dle zprávy se jablečná společnost zaměří hlavně na zdraví a měření tělesných funkcí. 

Apple již podobný čip vyrobil

CNBC navíc prohlásilo, že v současné době má Apple nový tým, který pracuje na výrobě vlastního procesoru. Ten by měl mnohem lépe zpracovávat data pocházející ze zdravotních senzorů, jež budou umístěny uvnitř zařízení. Apple si od vlastního čipu slibuje lepší integraci a zvýšení efektivity samotného hardwaru. Práci na novém procesoru potvrzují mimo jiné i oficiální pracovní nabídky ze strany Applu.

V současné době Apple Watch používají vlastní optický senzor pro měření tepové frekvence. Nový čip by mohl pracovat právě s tímto senzorem, popřípadě s novějším typem senzoru. Například čip A11 Bionic, který se aktuálně nachází v iPhone X a iPhone 8, obsahuje speciální „Neural Engine“ určený k urychlení úloh spojených s umělou inteligencí, jako jsou Face ID a Animoji.

Nový čip zaměřený na zdravotní stav by mohl být vytvořen na podobném principu, neboť současný A11 čip je odpovědný za standardní výpočetní úkoly. Otázkou však zůstává, kdy se nového čipu dočkáme. V letošní generaci Watch pravděpodobně ještě ne. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat