Potřebujete si půjčit auto na pár hodin po Praze?

Potřebujete si půjčit auto na pár hodin po Praze?
2018-08-01T07:19:02+02:00
• 1. 8. 2018

Potřebujete se dopravit po Praze a nechcete jezdit veřejnou dopravou? Pokud ano, tak pro vás se před týdnem spustil nový projekt na půjčování aut. Jedná se o službu Re.Volt, která je spuštěna od 27. 7.

Jak funguje Re.Volt?

Tato služba umožňuje zapůjčení vozidel, která jsou zaparkovaná na různých místech po Praze. Pro půjčení tohoto vozidla si musíte stáhnout aplikaci Re.Volt, zaregistrovat se a nahrát pár potřebných dokumentů. Co se týče dokumentů, tak stačí nahrát obě strany občanského průkazu, řidičáku a profilovou fotku. Po nahrání dokumentů se vše zašle na ověřovací středisko a po ověření se vám již aplikace zprovozní a ukáže vám mapu právě zaparkovaných vozidel po Praze.

V aplikaci si pak najdete volné vozidlo, dorazíte k němu a v aplikaci si automobil otevřete. Po otevření je již vozidlo vámi půjčeno a klíčky naleznete v zapalování. Poté by vás nemělo již nic limitovat k ježdění s autem. Jedná se o malá třídveřová elektroauta.

Co se týče jízdních schopností, tak auto má maximální rychlost 80 km/h. Do auta se vejde řidič a ještě jedna osoba. Úložný prostor není nijak velký, ale menší zavazadlo určitě přepravíte. Vzhledem k tomu, že se jedná o elektromobil, tak dojezd na jedno nabití je 120 km. To není nijak velké číslo, ale po Praze to určitě stačí. Co se týče doplňování energie, tak tu vůbec jako řidič nemusíte řešit. V případě, že se auto vybije, tak stačí zaparkovat a zamknout skrze aplikaci. O doplnění baterie se již postará poskytovatel, tím že baterii vymění.

Aktuálně je bohužel služba dostupná pouze na Praze 1 a 2, ale jezdit s ním můžete po celé Praze, jen musíte auto navrátit zpět na území Prahy 1 a 2. Dostupných by do konce tohoto roku mělo být 50 vozidel a 2 motorky. Společnost dále plánuje rozšíření počtu vozidel. Záleží však na poptávce. Určitě vás zajímá cena zapůjčení, ta činí 4 koruny za minutu. V této ceně je zahrnuto jak vypůjčení, energie tak i parkování v placených zónách, takže se nemusíte bát v Praze zaparkovat.

Jaký máte názor na tuto službu? My jako redakce, sami tuto službu v brzké době vyzkoušíme a doplníme podrobnější informace.

logo-app revolt carsharing re.volt carsharing s.r.o. Zdarma ANDROID

Aplikace pro iOS zatím není dostupná.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat