Huawei Mate 20 překvapí designovými změnami

Huawei Mate 20 překvapí designovými změnami
2018-08-20T13:33:32+02:00
• 20. 8. 2018
1

V poslední době jsme už hodně slyšeli o chystaném modelu Mate 20 Pro od Huawei. Jelikož se samotné představení blíží, není tedy divu, že se objevují další informace a dokonce podoba nového modelu. V tomto případě se spíše bavíme o základní verzi Mate 20, ale je více než pravděpodobné, že podobný design bude i u vybavenější verze.

Mate 20 s designovými změnami

Huawei má ve své nabídce modely s výřezem v displeji, ale nedá se hovořit, že by byl zrovna malý. To se naštěstí změní, aspoň podle nedávných úniků. Série Mate 20 by měla v novém trendu pokračovat, což naznačují rendery, které byly vytvořeny na základě fotografií prototypu. V první řadě si lze všimnout malého výřezu v displeji jen pro kamerku. Na hraně se bude nacházet reproduktor.

Co se týče celé přední strany, Huawei se snaží minimalizovat nejen boční rámečky ale i samotnou bradu. Je tak jasné, že čtečka nebude mít svůj vyhraněný prostor pod displejem. Mnozí by očekávali, že by mohlo dojít k umístění pod displej, ale v případě Huawei Mate 20 bude k dispozici na zadní straně.

Co se týče zadní strany, zřejmě se dočkáme celkem znatelné změny v oblasti rozložení foťáků. Po vzoru Huawei P20 Pro se zde budou nacházet 3 snímače, ale v maticovém rozložení společně s přisvětlovací diodou. Rozhodně se jedná o zajímavý posun a možná i dobrým směrem.

Samozřejmě vše musíme brát s nadhledem, jelikož rendery byly vytvořeny na základě fotografií, které byly ukázány redakci XDA Developers. Kromě toho se také podělili ve svém článku o informace kolem specifikací.

Huawei Mate 20 má disponovat 6,3palcovým displejem s rozlišením 2244×1080 pixelů, přičemž zobrazovací panel bude typu AMOLED. O výkon se bude starat nepředstavený Kirin 980, který bude mít k dispozici 6 GB RAM. Smartphone bude vybaven konektorem na sluchátka a také stereo reproduktory. Co se týče energie, baterie bude mít kapacitu 4000 mAh. Máme očekávat možnost bezdrátového nabíjení, takže záda budou skleněná. Již v základu má Mate 20 přijít s Androidem 9 Pie.

Nyní si musíme počkat na oficiální představení, kde bychom se měli dozvědět o všech variantách nové série Mate 20. Kdy se tak stane, nevíme, jelikož Huawei nerozeslal pozvánky.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Václav Kadlček

21. 8. 2018, 16:47

chválím

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat