Minecraft: Education Edition míří konečně také na iPady

Minecraft: Education Edition míří konečně také na iPady
2018-08-25T11:59:28+02:00
• 25. 8. 2018
1

Společnost Microsoft se nedávno pochlubila s novou aplikací pro iPad. Majitelé tabletu s logem nakousnutého jablka se konečně dočkali aplikace Minecraft: Education Edition. Hra se vůbec poprvé na trhu objevila před dvěma lety, tedy v roce 2016. Tehdy byla k dispozici ve školách na zařízeních s Windows 10 a macOS. Od letošního září se však hra dostane také na školní iPady. 

Pokud škola vlastní licenci Microsoft 365 for Education (A3 nebo A5), učitelé již v září budou mít přístup k hře Minecraft: Education Edition, jenž budou moci stáhnout na iPady. Správce školy však bude muset v takovém případě přiřadit speciální licence učitelům, kteří jej budou chtít používat. 

„Už jen to, že jsem úkoly vložil do herního světa Minecraftu, vyvolalo u dětí větší zájem. Svou první hodinu s Minecraft: Education Edition jsem věnoval zlomkům. Myšlenka byla zcela jednoduchá. Nejprve jsem ve hře postavil naši školu a v každé virtuální třídě jsem na tabuli napsal úkol. Studenti museli přecházet ze třídy do třídy a vypracovávat úkoly. Ten, kdo našel správné odpovědi na všechny otázky, získal souřadnice místa, kde se nalézá odměna.“ prohlásil jeden z učitelů matematiky Tomáš Milička

Minecraft: Education Edition pro všechny

Myslelo se ale také na školy bez licence, pro které jsou k dispozici licenční smlouvy prostřednictvím služby Microsoft Store for Education a dalších prodejců. Školy by v takovém případě za software platily v rámci ročního předplatné, hru si však mohou vyzkoušet zdarma až pro 25 přihlášených učitelů a 10 přihlášených studentů. Microsoft nabízí speciální výukové kurzy a plány, přístup k online komunitě, poradenství a technické podporu.

Aplikace pro iPad bude obsahovat funkci Update Aquatic, která studentům umožní vytvářet příběhy, experimentovat s chemií a dokumentovat si vše pomocí fotoaparátu a portfolia. Jiné lekce hry Minecraft: Education Edition může studenty učit v historii, jazyku, umění a mnohém dalším. 

Minecraft je videohra s bezpočtem možností zkoumání světa při budování objektů a plnění úkolů. Pomocí bloků se děti učí chápat, jak fungují tělesné orgány, chemické reakce a důležité mechanismy, učí se formulovat algoritmy a programovat je ve vizuálním prostředí. Učitel má tak příležitost hru řídit a sledovat, jak je látka vnímána.

Zdroje: techcrunch.com, microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Stanislav Puffler

27. 8. 2018, 9:39

V hledáčku správného minecrafťáka by měla být tato stránka – https://www.pixiecrew.cz/minecraft-moda/ – builduj online digitálně i offline pomocí pixelů na svém batohu, tašce, penálu, peněžence, náramku … YOU NAME IT ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat