Česká spořitelna spustila aplikaci „Poketka“ pro platby mobilem aktualizováno

Česká spořitelna spustila aplikaci „Poketka“ pro platby mobilem [aktualizováno]
2018-09-12T10:40:33+02:00
• 12. 9. 2018
1

Aktualizováno 12. 9.

Před měsícem jsme se dočkali aplikace Saifu od České spořitelny, která umožňovala bezkontaktní placení mobilním telefonem. Bohužel s názvem aplikace nastal problém, což mělo za následek odstranění z Obchodu Play. Ačkoliv se obě strany ještě nedohodly, Česká spořitelna se rozhodla pro přejmenování, aby se aplikace dostala urychleně ke klientům. Nová verze se jmenuje „Poketka“, přičemž grafika zůstává stejná.

logo-app Poketka Česká spořitelna, a.s. Zdarma ANDROID

Česká spořitelna nám také zaslala vyjádření na nejčastější možné dotazy:

  • Proč se aplikace jmenuje zrovna Poketka?
    • Hledali jsme vhodný český název, který by významově vystihoval placení.
  • Jaké další novinky aplikace umí nebo bude umět?
    • Nově v aplikaci umožňuje přidat si i kreditní kartu od Visa. Na možnosti platit i s kreditní kartou od Mastercard pracujeme.
    • V nastavení si lze vypnout animaci ryby.
    • Zlepšili jsme zobrazení nových nabídek slevového programu.
  • Co to znamená pro uživatele Saifu?
    • Všichni klienti, kteří mají nainstalovanou aplikaci Saifu, s ní mohou bez problémů platit i nadále do konce září. Pokud by samozřejmě chtěli přejít na Poketku hned, stačí si ji nainstalovat.

Původní článek 9. 8.

Čím dál tím více se banky přizpůsobují trendům, především pak platbami skrze mobilní telefon. Ať už se jedná o využití služeb jako je Google Pay nebo Apple Pay. Najdou se však i banky, které radši využijí svých vlastních aplikací. Nyní se k této skupině přidává i Česká spořitelna, která nyní spustila aplikaci s názvem Saifu.

Mobilní peněženka České spořitelny má problém, byla stažena z Google Play

Saifu

Tato aplikace uživatelům umožňuje platby skrze mobilní telefon. Stačí aby telefon disponoval technologií NFC a přihlásil se do této aplikace. Poté dojde k vytvoření karty v mobilním telefonu, díky které můžete platit ne všech terminálech. Samotné platby však nejsou jedinou věcí, kterou tato aplikace nabízí. Dále máte možnost vytvořit takzvanou dočasnou virtuální kartu, kterou lze po nákupu ihned zrušit. Možná si někdo řekne, k čemu je tato služba dobrá? Hodí se například pro platby u neznámých e-shopů, kde si nejste příliš jistí, takže můžete po realizaci nákupu kartu zrušit a nemusíte se bát dalších poplatků nebo strhávání financí.

Mezi další výhody patří slevový program, který Česká spořitelna s touto službou spustila. Jedná se o možnost využití slev u některých obchodů. Výhodou je, že nemusíte nikam zadávat slevový kupón, nebo žádat o nějaké vrácení peněz. Stačí když zaplatíte skrze tuto aplikaci a máte aktivovanou slevu a dojde ke snížení ceny rovnou při platbě mobilním telefon. Dle tiskové zprávy se zatím jedná o více jak 100 partnerů, u kterých lze slevu uplatnit.

Bohužel zatím Česká spořitelna tuto službu spustila pouze pro uživatele mobilních telefonů s operačním systémem Android. Dle vyjádření banky však pracuje na alternativě pro placení na platformě iOS.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Sona Hadkova

29. 4. 2019, 9:33

nechapu proc mne to nefunguje

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat