Amazon ukázal nový Fire HD 8 a Fire HD 8 Kids Edition

Amazon ukázal nový Fire HD 8 a Fire HD 8 Kids Edition
2018-09-12T08:54:12+02:00
• 12. 9. 2018

Modelová řada Fire se rozšiřuje o dva čerstvé přírůstky, které mají za hlavní úkol v portfoliu vystřídat své původní předchůdce. Americká společnost Amazon si sice připravila jen několik málo vylepšení, ale pořád oba tablety budou patřit mezi ty cenově nejdostupnější zařízení na trhu. Novinky ponesou tradiční název Fire HD 8 a Fire HD 8 Kids Edition.

Alexa k vašim službám

Rozdílů neexistuje mnoho, takže specifikace lze shrnout do jednoho. Vpředu se nachází 8palcový displej s rozlišením 1 280 x 800 pixelů. Uvnitř běží neznámý čtyřjádrový procesor o taktovací frekvenci 1,3 GHz, 1,5GB operační paměť RAM a dvě varianty interního úložiště – 16 a 32 GB. Slot pro paměťovou microSD kartu podporuje kapacitu až do výše 400 GB.

První změnou je přední 2megapixelová kamerka namísto původních 0,3 MPx. Ke všemu vzadu zůstává totožný 2MPx snímač. Baterie s neupřesněnou velikostí vydrží až 10 hodin plného provozu. Výpis také zahrnuje dva stereo reproduktory Dolby Atmos, virtuální asistentu Alexa nebo podporu funkce Show Mode, která tablet přemění v improvizované zařízení Echo Show po vložení do doku.

Verze Kids Edition v prodejní balení má navíc přibalené odolné pouzdro, roční předplatné FreeTime Unlimited a dvouletou záruku, kdy Amazon v případě rozbití okamžitě zasílá zcela nový kus. Prodej startuje od 4. října a základní Fire HD 8 pořídíte od 80 dolarů (tj. cca 1 763 Kč). Balení s dokovací stanicí vychází na 95 dolarů či dětskou edici zakoupíte za 130 dolarů.

Zdroje: phx.corporate-ir.net, phx.corporate-ir.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat