ARM zveřejnil výrobní plány na dva roky dopředu

ARM zveřejnil výrobní plány na dva roky dopředu
2018-08-18T15:07:51+02:00
• 18. 8. 2018

Poslední roky jsou vskutku zajímavé, tedy alespoň z pohledu hardwaru. Společnost ARM se totiž již nějaký ten pátek snaží porazit konkurenční Intel, který vyrábí velmi slušné procesory, jež najdeme v celé škále produktů. ARM se však nyní pochlubil s novými procesory a máme se opravdu na co těšit.

Qualcomm, Microsoft a ARM společně vyvíjí notebooky s operačním systémem Windows, které budou poháněny procesory ARM. První generace čipu Cortex-A73 je už nějaký ten čas v masové výrobě, nyní je ale čas pro mladšího bratříčka. 

Společnost ARM představila svůj nový procesor Cortex-A76 již v červnu tohoto roku. Na své konferenci se pochlubila s velmi slušným výkonem, jenž byl navýšen o 35 % ve srovnání s předchozí generací A73. U nového čipu bude použita 7nanometrová technologie a do masové výroby se dostane již v průběhu tohoto roku. 

ARM zveřejnil plány na dva roky dopředu

Firma však zveřejnila své výrobní plány i na další dva roky, což je u tohoto výrobce vskutku nevídané. Nicméně, pokud vše půjde tak, jak si společnost představuje, během příštího roku bychom se měli dočkat nového procesoru pod názvem Deimos.

Ten bude vyroben 7nanometrovou technologií Arm DynamIQ a očekává se, že přinese 15% navýšení výkonu. Deimos nebude nic jiného než další generace Cortexu-A76. Ještě zajímavější však bude rok 2020, kdy se očekává příchod procesoru Hercules. Jedná se o nástupce Deimosu a i on nabídne navýšený výkon, přesněji o 15 %. V tomto případě dojde také ke snížení spotřeby energie, a to o 10 %. Čip Hercules pak bude vyroben 5nanometrovou technologií. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat