iPhone bude letos údajně o poznání levnější a nabídne podporu stylusu

iPhone bude letos údajně o poznání levnější a nabídne podporu stylusu
2018-08-17T16:34:23+02:00
• 17. 8. 2018

Letos se s největší pravděpodobností dočkáme minimálně tří nových iPhonů. K mání bude jak nový 5,8palcový telefon s OLED displejem, tedy nástupce aktuální vlajkové lodě X, tak také iPhone s 6,5palcovým OLED panelem, čímž uživatel bude moci využít větší dotykovou plochu ve stejné fyzické velikosti jako iPhone 8 Plus.

V neposlední řadě se dočkáme představení 6,1palcového iPhonu s LCD displejem. Bude se pravděpodobně jednat o nejlevnější možnou volbu. Model nabídne štíhlé rámečky, zato žádný Home Button (domovské tlačítko). Hardwarové tlačítko pak nahradí nově představená technologie Face ID. 

A právě 6,1palcový model bude údajně k mání již od 699 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 15 923 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 22,78 Kč za jeden dolar. S touto informací přišla společnost TrendForce. 

iPhone bude letos konkurovat hlavně čínským společnostem

Nastavení této cenové strategie má být údajnou reakcí na nižší tržby iPhonu, v loňském roce Apple totiž očekával vyšší výdělek. Na druhou stranu bude moci jablečná společnost konečně lépe konkurovat čínským společnostem, které nabízejí skvělý hardware za velmi nízkou cenu. Zajímavostí je, že právě 6,1palcový model bude hlavním tahounem pro rok 2019, tedy alespoň co se prodaných kusů týká. 

Celkově se předpokládá, že 6,1palcový iPhone zaujme hned 50 % výrobního podílu. Z toho tedy vyplývá, že letos Apple vsadí na levnější variantu, jako tomu bylo před lety. Ovšem podaří se mu tentokrát uspět?

Co se ostatních telefonů týká, tak model s 5,8palcovým OLED panelem bude k dispozici již od 899 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 20 479 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 22,78 Kč za jeden dolar. Jedná se o poměrně znatelný cenový pokles, neboť současná vlajková loď iPhone X startovala na částce 999 amerických dolarů. 

Třetím modelem by se pak měl stát iPhone s 6,5palcovým OLED displejem. Jeho cena bude o poznání vyšší, přesněji 999 amerických dolarů, na druhou stranu se bude jednat o prémiový kousek. 

Dle prohlášení společnosti TrendForce se Apple také rozhodne představit iPhone s vyšší kapacitou vnitřního úložiště. Tentokrát bychom se měli dočkat 512 GB úložiště, a to u všech letošních iPhonů s OLED displejem, které jablečná společnost představí. Ještě zajímavější informací je, že nové iPhony budou podporovat Apple Pencil.

Není to ale krok zpět? Vždyť samotný Steve Jobs při uvedení první generace iPhonu prohlásil, že Apple nikdy nevyrobí telefon se stylusem. Upřímně, jestli Apple skutečně představí podporu Apple Pencil, budu velmi, omlouvám se za výraz, naštván. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat