Time Recoil – Novinka s dlouhou cestou k dokonalosti

Time Recoil – Novinka s dlouhou cestou k dokonalosti
2018-08-05T18:28:58+02:00
• 4. 7. 2018

Některé novinky ze světa her jsou na první pohled dokonalé, zaujmou hráče a nepustí ho, a hra samotná je okamžitý hit. Pak jsou tu hry, které si sem tam škytnou, ale nic hrozného to není. A pak jsou tu hry, které by se měly vrátit do fáze vývoje a pokusit se zlepšit, ať už jde o grafiku, hratelnost, nebo příběh. Dnes se podíváme na hru, která podle mého spadá do té poslední kategorie. Nemusí tomu ale tak být nadlouho.

Cestování časem s Time Recoil

Hra Time Recoil vydaná studiem 10tons vábí hráče svou tématikou manipulace s časem. Cestování zpět, zpomalování, znáte to. Příběhově to zní dobře, vždyť přece takové téma otevírá možnosti rozsáhlého příběhu se spletitými zápletkami a zajímavým herním zážitkem. To se zde ale podle mého úplně nepovedlo.

Hlavní pointa této akční střílečky je jednoduchá. Zastřelíte někoho, čas se zpomalí. Zprvu to zní dobře, ve hře je ale potenciál této věci dosti promarněn. Hra se totiž sice snaží mít co nejvíce nepřátel na mapě, jenomže mapa samotná, i když se postupem času zvětšuje, není tak velká, aby plně uplatnila schopnosti a možnosti hráče.

Příběh má něco do sebe, hratelnost už ne

Příběhem hra může velmi krásně zaujmout. V roli časového agenta, který má podle zákonů této hry jedinečnou schopnost cestovat tam a zpět v čase, aniž by zemřel, se vydává po stopách padoucha jménem Dr. Time, který pomocí časové technologie změnil minulost a stal se ďábelským diktátorem. To samo o sobě není tak špatné, ale hra tento příběh podává velmi zkostnatěle, a to jen v dialogových oknech postav a velmi zřídka i dokumentech, které si hráč může prohlédnout. Hře zkrátka chybí další vyprávěcí grafické prvky, jako třeba cutscény.

Na druhou stranu ale hra není vůbec špatně vybavená z hlediska prvků. I když se na první pohled mohou zdát zbraně nebo místnosti jako neustále se opakující vzorec, s postupem času jsou přidávány další a další věci. Zde tedy hra nedostatek určitě nemá.

Ovládání je jak z pravěku

Ovládání hry dělá podstatnou část celkového dojmu. Tady ve mě ovládání zanechalo dojem, že mu vývojáři moc času nevěnovali. Pokud se s postavou, za kterou hrajete, pokusíte pohnout, pravděpodobně napoprvé odletíte na druhou stranu mapy. Hře totiž v nastavení chybí i něco tak základního jako nastavení citlivosti ovládání. Postava hráče si pak bude sama při boji zaměřovat nepřátele, ale jen pokud je k nim hráč dostatečně blízko, jinak na ně musí vždy ťuknout, protože mířit se s tímhle ovládáním opravdu nedá.

Grafika není tak špatná

Co se musí hře také nechat, je grafický design. I když se jedná o nízké rozlišení textur, a hra tak vypadá jako z roku 2005, grafické prvky nejsou špatné. Bohužel i tady musím zmínit zásadní mínus. Z hlediska náročnosti se totiž hra umí pěkně předvést. A i když by od pohledu člověk řekl, že nejde o náročnou hru, pár vybuchujících entit z ní může udělat nástroj zkázy pro váš telefon. Optimalizaci tedy vývojáři také úplně nevychytali.

Verdikt – Stojí to za to?

Možná to vypadá, že podle mého názoru hra nestojí ani za těch 60 korun (nyní ve slevě, původní cena je 270 Kč), za kterých si ji můžete koupit na Google play, případně za 135 korun na App Storu. Opak je ale pravdou. Už jenom proto, že hra je ve svém raném začátku, jelikož vyšla teprve nedávno. Pokud si tedy tato hra najde dostatek fanoušků, kteří budou schopní takto brzkou hru podpořit tím, že si ji koupí, je docela možné, že se celý herní zážitek ještě bude vylepšovat. A jelikož má hra z hlediska příběhu opravdu masivní potenciál, myslím si, že by byla škoda ho nevyužít. Hra je dostupná na Google Play a App Store.

logo-app Time Recoil CZK 59.99 ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat