Tecno Camon i Twin – telefon s AI kamerou

Tecno Camon i Twin – telefon s AI kamerou
2018-07-27T13:44:03+02:00
• 27. 7. 2018

Společnost Transson sídlící v Honkongu, vydává pod svojí dceřinou společností Tecno nový smartphone ze střední třídy zaměřený na fotografie. Nabízí totiž AI duální kameru. Jmenuje se Tecno Camon i Twin a za nízkou cenu nabízí poměrně dobré parametry. Prozatím je však prodáván pouze v Indii.

Cena pod 4 tisíce

Za cenu 168 dolarů, v přepočtu 3 700 Kč, je možné, prozatím pouze v Indii, zakoupit Tecno Camon i Twin, který se zaměřuje na kvalitu fotografií, kterou zlepšuje pomocí AI. Kamera však disponuje jen 13MPx senzorem a k tomu 2MPx sekundární kamerkou. Selfie kamerka má 13 MPx. Na skvělé fotografie tyto parametry stačit asi nebudou, avšak na průměrnou kvalitu dosáhnou určitě. Zadní kamera má navíc k dispozici čtyřdiodový blesk a AI portrérový mód, což zajistí rozmazání pozadí za foceným objektem. Přední kameře zase pomáhá AI k zlepšení vzezření obličeje.

Tecno Camon i Twin přichází se 6″ displejem s notchem a malými rámečky, rozlišení má však pouze HD+. Naštěstí však displej díky poměru stran 18:9 zabírá 87,48 % celé přední plochy. Bohužel o výkon se stará procesor nižší třídy od Qualcommu Snapdragon 425, taktovaný na 1,4 GHz se čtyřmi jádry. Operační paměť má 3 GB a interní úložiště získalo 32 GB. Tecno Camon i Twin přichází s Androidem Oreo, 4 000 mAh baterií se starým USB-B portem. Bohužel dále přichází se starým Bluetooth 4.0, naštěstí si však zachoval 3,5 mm jack. Telefony Tecno jsou zatím dostupné v blízkovýchodních zemích, v Indii a v několika zemích Afriky. Uvidíme, zda čínské Tecno bude expandovat i na evropský trh.

Tecno Camon i Twin

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat