Spotify nově přidalo funkci pro vymazání mezipaměti

Spotify nově přidalo funkci pro vymazání mezipaměti
2018-07-19T13:29:58+02:00
• 19. 7. 2018

Kdybychom vytvořili seznam všech špatných věcí, které společnost Spotify za svou existenci udělala, byl by delší, než by se na první pohled mohlo zdát. Nejedná se o kdo ví jak hrozné chyby, ale stále se o chyby jedná. Spotify zřejmě chce své pochybení napravit, což dokazuje také nedávno přidaná funkce. Služba se totiž dočkala lehkého zlepšení, kterého si mnoho uživatelů ani nevšimlo.

Služba Spotify přidala do svého nastavení (v aplikaci) zcela novou kategorii pod názvem „Správa úložiště“. Hlavní novinkou je také možnost vymazat celou mezipaměť, a to bez odstranění offline souborů.

Spotify přineslo novou funkci, oceníte ji?

Dlouholetí uživatelé a majitelé Android telefonu jistě ví, že mezipaměť aplikací je možné vymazat i přímo v nastavení operačního systému. Stačí přejít do nastavení, v seznamu aplikací najít Spotify a následně klepnout na kategorii Úložiště, kde je možné mezipaměť vymazat. Bohužel uživatel nikdy nevěděl, co ve skutečnosti smazal – jednalo se snad o mezipaměť médií a dat z vyhledávání či tzv. streaming cache, anebo o obě varianty? 

Díky nové možnosti, kterou Spotify přidalo do své aplikace, si můžete být na 100 % jisti, že neodstraníte data, která jste chtěli zachovat. K dispozici je navíc barevný pruh nacházející se v horní části aplikace, jenž zvýrazňuje několik kategorií – Downloads (stažené), Cache (mezipaměť) a Free (volné úložiště). 

Jakmile klepnete na možnost Smazat cache, odstraníte veškeré zbytečné údaje a technicky vám budou zachovány veškeré offline soubory. Nemusíte se tedy bát, že byste přišli o nějaká data. Nová funkce pravděpodobně přibyla díky silné komunitě, ve které si stovky uživatelů stěžovalo na absenci této možnosti. 

logo-app Spotify Music Spotify Ltd. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat