Snapchat ruší službu Snapcash z důvodu nezájmu veřejnosti a šíření erotického obsahu

Snapchat ruší službu Snapcash z důvodu nezájmu veřejnosti a šíření erotického obsahu
2018-07-24T16:14:54+02:00
• 24. 7. 2018

Hlavní konkurent Instagramu, tedy Snapchat, před několika lety představil zcela novou funkci Snapcash. Pomocí této služby mohli umělci za svůj soukromý obsah získávat finance. Uživatelé ale funkci používali například pro posílání peněz mezi přáteli či k placení erotického obsahu, viz níže. 

Společnost Snapchat se ale bohužel rozhodla Snapcash ukončit. Podle nejnovějších informací dojde ke zrušení služby 30. srpna tohoto roku. Hlavním důvodem, proč se Snapchat rozhodl funkci ukončit, je zřejmě velmi silná konkurence. Uživatelé, kteří chtějí odesílat peníze, totiž většinou sáhnou po PayPalu či jiných službách. 

Snapcash lidé využívali k šíření erotického obsahu

Osobně se nedivím, že Snapcash končí. Spousta lidí o službě neměla vůbec žádné tušení. To je mimo jiné důvod, proč službu téměř nikdo nepoužíval. Velký problém ale nastal ve chvíli, kdy se na Twitteru objevily první příspěvky s erotickou tématikou. 

Někteří uživatelé na výše zmíněné sociální síti začali zveřejňovat nabídky, kdy za odeslání erotických fotografií chtěli dostat zaplaceno, a to právě skrze službu Snapcash. To samozřejmě nedělá žádnou dobrotu, PR oddělení už vůbec ne. Mluvčí společnosti Snapchat se k celé situaci vyjádřil následovně:

„Ano, skutečně Snapcash ukončíme, a to do 30. srpvna 2018. Snapcash byl náš vůbec první produkt, který byl vytvořen v partnerství s jinou společností – Square. Jsme velmi vděční všem, kteří Snapcash využívali. Také děkujeme za skvělé partnerství s firmou Square.“

Pokud jste tedy za uplynulé čtyři roky Snapcash využívali, budete se muset s touto možností brzy rozloučit. Neklesejte však na mysli, na internetu se nachází desítky skvělých alternativ, které můžete využít pro odesílání peněz.

Použili jste někdy službu Snapcash? Dejte nám vědět do komentářů pod článek.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat