Samsung Galaxy Tab S4 – unikla česká cena nepředstaveného tabletu aktualizováno

Samsung Galaxy Tab S4 – unikla česká cena nepředstaveného tabletu [aktualizováno]
2018-07-31T11:35:22+02:00
• 31. 7. 2018
3

Aktualizováno 31. 7.

Stále čekáme na oficiální představení tabletu Samsung Galaxy Tab S4. Zatím jen můžeme spekulovat o hardwarové výbavě této novinky, ale jednu informaci víme již nyní. Jeden z mobilních operátorů v České republice neuhlídal informace a poodhalil, že Samsung Galaxy Tab S4 s LTE konektivitou bude stát 19 488 Kč. Bohužel nevíme, jakou velikost operační paměti nabídne tato verze, či jak velké bude mít úložiště. Vše bychom se měli dozvědět na oficiálním představení, které je naplánováno na srpen.

Původní článek 4. 7.

Delší dobu se zdá, že tablety s operačním systémem Android jsou již dávno za Zenitem. Dokazují to statistiky dodavatelů, které jsou opravdu bídné. O kousek lépe na tom je Apple se svým iPadem, ovšem ne o moc. Dalo by se říci, že tablety už jen přežívají a nic nového nenabízí, navíc jej nahradily smartphony s větší úhlopříčkou displeje a dotykové notebooky. Ačkoliv se tu najde pár statečných společností, které chtějí vrátit slávu tabletům, často ale neuspějí.

Nyní se však do hry vrací jihokorejský výrobce Samsung, který by určitého úspěchu dosáhnout mohl. Samsung totiž ohlásil, že letos představí novou generaci Galaxy Tab. 

Galaxy Tab S4 aneb návrat krále na trůn

Opravdu dlouhou dobu jsme si přáli, aby se Samsung do této kategorie opět zapojil. Kdyby totiž na trhu zůstal jen iPad, byla by to nuda. Naše přání bylo zřejmě vyslyšeno, neboť se nyní na internetu objevily snímky nového Galaxy Tab S4. 

Na jedné fotografii se nachází zařízení se štíhlejšími rámečky, větším displejem a s absencí hardwarového tlačítka. Odstranění fyzického tlačítka dává smysl, protože Samsung tlačítko odstranil i u svých mobilních telefonů. Údajně se má za to, že by společnost do nového tabletu implementovala Face ID, tedy technologii pro skenování oční duhovky. Díky tomu by si zachovala biometrické přihlašovací daje. 

Očekávat prý také můžeme displej o velikosti 10,5 palce s poměrem stran 4:3, pravděpodobnější je však rozhraní 16: 9. Tak jako aktuální model Galaxy Tab S3 bude i nový Tab S4 disponovat podporou reproduktorů s označením Tuned by AKG. 

Dokonce jsme se dočkali i přesných hardwarových specifikací. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty by se měla postarat operační paměť s kapacitou 4 GB. Srdcem celého tabletu bude procesor Snapdragon 835. Dokonce nebude nouze ani o šťávu, Galaxy Tab S4 totiž nabídne baterii s kapacitou 7 300 mAh. Vše nakonec bude krásně pohánět nejnovější operační systém Android 8.1 Oreo. K oficiálnímu představení pravděpodobně dojde již 24. srpna.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

MartinVavra

6. 7. 2018, 11:58

Doufam ze to bude 4:3 a ze tentokrat vydaj 8″. Moje S2 8″ sice funguje perfektne, ale klidne bych si dopral novejsi kousek.

Janek Fanek

5. 7. 2018, 14:54

Opravuji “ kupuji pouze kvalitní výrobky “ predikce opět změnila směr.

Janek Fanek

5. 7. 2018, 14:48

Mám zkušenosti s několika typy tabletů a zároveň i se smartfony a musím konstatovat, že bez tabletu si to nedovedu představit. Proto velice vítám, že alespoň Samsung bude i nadále vyrábět tablety s OS Android. Tablet má své specifické postavení a zatím mi vždy splnil očekávání, je pravda, že kupuji pouze květin výrobky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat