Lineage OS je dostupný pro OnePlus 6

Lineage OS je dostupný pro OnePlus 6
2018-07-11T23:30:30+02:00
• 12. 7. 2018

Zdroj: LineageOS

Lineage OS je operační systém založený na Androidu. Vývojáři ho vyvíjí jen pro některé telefony, a tak je dostupný jen na pár zařízeních. Nyní přichází i na OnePlus 6, zatím však v neoficiální verzi.

Stažení je zdarma

Nový Lineage 15.1, založený na Androidu 8.1, pro OnePlus 6 je nyní ke stažení zcela zdarma, díky vývojáři s přezdívkou LuK1337. Soubor ke stažení i s návodem na instalaci je dostupný zde. Vývojář zde popisuje, že ještě ne vše funguje. Zatím nefunguje HWX2 Color Transform a základní poloha Alert Slideru. Kromě instalace samotného Lineage je ještě nutné mít telefon rootnutý a následně si pak doinstalovat Google Play Services. Výhodou též je, že tvůrce této alternativy k Oxygen OS na zařízení OnePlus 6 rychle odpovídá na dotazy v připojeném fóru.

Lineage OS se oproti standardním verzím Androidu liší například designem, má rovněž několik funkcí navíc, které běžně Android nemá. Díky tomu, že se o vývoj stará komunita nezávislá na Googlu, je v systému implementováno mnoho vychytávek, jejichž využití umožňuje především rootnuté zařízení.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat