Apple vydal iOS 11.4.1 opravující rychlé vybíjení baterie aktualizováno

Apple vydal iOS 11.4.1 opravující rychlé vybíjení baterie [aktualizováno]
2018-07-11T11:50:54+02:00
• 11. 7. 2018
2

Aktualizováno 11. 7.

Krátce po včerejší aktualizaci našeho článku se společnost Apple rozhodla vydat dlouho očekávaný instalační balíček iOS 11.4.1. Nová verze mobilního operačního systému přináší velmi důležité opravy týkající se výdrže baterie. Došlo samozřejmě také k vylepšení celkové stability systému.

Nové iOS 11.4.1 přináší tyto novinky:

  • Odstraňuje problém, který některým uživatelům znemožňoval zobrazení poslední známé polohy jejich AirPodů v aplikaci Najít iPhone
  • Zvyšuje spolehlivost synchronizace pošty, kontaktů a poznámek s účty Exchange.
  • Opravuje problém s výdrží baterie

Aktualizováno 10. 7.

Zhruba před měsícem jsme vás informovali o velkém problému, který se týkal uživatelů nejnovějšího operačního systému iOS 11.4. Původně se mělo za to, že Apple opravnou aktualizaci připraví co nejdříve. To se bohužel doposud nestalo. Problém se naopak drasticky zhoršil – čím více uživatelů na nový systém přejde, tím více jich trpí.

Nově se na oficiálních stránkách Apple podpory objevilo více než třicet stránek týkající se tohoto problému. Ve své podstatě si každý uživatel stěžuje na velmi rychle vybíjení baterie. Jeden z uživatelů dokonce svůj problém detailněji popsal.

„Můj iPhone 6 fungoval perfektně, dokud jsem ale nenainstaloval nejnovější operační systéme iOS 11.4. Od té doby, co jsem si instalační balíček stáhl, se výdrž mého telefonu velmi zhoršila. Dříve mi iPhone vydržel celý den na jedno nabití, nyní jsem rád, když vydrží alespoň půl dne.“

Nejedná se ale o jediného uživatele, který si takto postěžoval. Bylo jich mnohem, mnohem více. Apple konečně na opravném balíčku začal pracovat, a to v podobě iOS 11.4.1. Bohužel není vůbec jasné, kdy se aktualizace dočkáme. Jakmile zjistíme, budeme vás o tom samozřejmě informovat.

Máte podobný problém se svým jablečným telefonem či tabletem? Dejte nám vědět do komentářů.

Původní článek 19. 6.

Uživatelé Applu se v současné době setkávají s velkými problémy, které se objevily po instalaci nejnovějšího operačního systému iOS 11.4. Podle informací má aktualizace negativní vliv na životnost baterie. 

Hned několik stovek uživatelů si na internetu stěžuje, že po aktualizaci operačního systému iOS 11.4 začalo docházet k vyčerpávání baterie mnohem rychleji, než tomu bylo doposud. V některých případech dokonce až o 25 % rychleji.

„Můj iPhone 6 fungoval perfektně, dokud jsem nenainstaloval iOS 11.4. Od té doby, co jsem aktualizaci stáhl, se má baterie mnohem rychleji vybíjí, aniž bych zařízení například vůbec používal.“ prohlásil anonymní uživatel v diskusním příspěvku na stránkách společnosti Apple.

„Mám stejný problém. Vlastním iPhone 6s Plus a doposud bylo vše v naprostém pořádku, samozřejmě před aktualizací. Jakmile jsem update nainstaloval, zjistil jsem, že baterie z 90 % nabitá velmi rychle klesne na 50 %. Z 50 % pak ještě rychleji na kritických 20 %, a to během NĚKOLIKA minut.“ prohlásil další uživatel.

iOS 11.4 přineslo více problémů než užitku

Problém s novým operačním systémem, který je tu s námi déle než dva týdny, ovlivňuje zařízení v celém spektru Apple produktů – od starých až po nová zařízení. Prozatím není jasné, co takové drastické vybíjení způsobuje. 

Společnost Apple se rozhodla k tomuto problému postavit alespoň trochu čelem, neboť zveřejnila oficiální prohlášení, ve kterém stojí, že nikdy bychom neudělali nic úmyslně, co by mělo snižovat životnost vašeho zařízení či jakkoliv negativně ovlivnilo uživatelský zážitek. Našim cílem bylo vždy vytvářet produkty, které naši zákazníci milují. 

I přes takovéto problémy je operační systém iOS 11 snad vůbec jednou z nejambicióznějších aktualizací, které jsme od společnosti Apple doposud viděli. Nová aktualizace přinesla skvělé funkce, které obsahovaly přepracovaný App Store, rozšířenou realitu, AirPlay 2 a mnoho dalšího. 

Máte podobný problém s baterií? Pokud ano, co myslíte, že rychlé vybíjení způsobuje? Dejte nám vědět do komentářů pod článek, rádi se o tom s vámi pobavíme. Jakmile Apple problém napraví, budeme vás o tom samozřejmě informovat.

Zdroje: idropnews.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

David Matušek

10. 7. 2018, 14:24

Verze 11.4.1 vyšla včera

Zdeněk Koutský

VIP 11. 7. 2018, 10:46

už o tom víme, článek připravujeme

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat