Facebook a Instagram testují novou funkci Do Not Disturb

Facebook a Instagram testují novou funkci Do Not Disturb
2018-07-04T13:22:23+02:00
• 4. 7. 2018

Sociální sítě Facebook a Instagram v těchto dnech testují zcela novou funkci, kterou všichni moc dobře známe z mobilních operačních systémů. Jedná se o možnost Do Not Disturb, neboli Nerušit. Obě sociální sítě tím chtějí uživatelům umožnit větší kontrolu nad notifikacemi.

Facebook a Instagram ve fázi testování

Poprvé s touto funkcí přišla aplikace WhatsApp Beta. Ovšem někteří anonymní zaměstnanci přišli na to, že se Do Not Disturb nachází také v aplikaci Facebook. U největší sociální sítě světa je možné funkci aktivovat buď na dobu určitou či neurčitou. S touto funkcí dokonce přichází Android a iOS, v tomto případě však ve větším měřítku. 

Do Not Disturb se v iOS nachází již nějaký ten pátek, funkce ale funguje v rámci celého systému. Jakmile ji aktivujete, nebudete upozorněni na žádnou notifikaci. Můžete si samozřejmě vše nakonfigurovat, například v kolik hodin se funkce aktivuje, kdo se vám i přes zapnutou funkci dovolá a tak dále. 

CEV Instagramu, Kevin Systrom, se na svém oficiálním twitterovém účtě pochlubil s informací, že Instagram bude vytvářet nástroje, které v budoucnu pomohou uživatelům zjistit přesné informace o čase, které stráví na naší sociální síti. 

Kromě toho se Instagram rozhodl oznámit další novou funkci, ta se týká všech příspěvků. Jakmile jste doposud procházeli časovou osu příspěvků, mohlo se vám někdy stát, že jste příspěvek viděli několikrát. Nově vás aplikace bude informovat, zda-li jste danou fotografii či video viděli. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat