iOS 12 beta 3 je venku a přináší hned několik novinek

iOS 12 beta 3 je venku a přináší hned několik novinek
2018-07-04T11:29:28+02:00
• 4. 7. 2018

Píše se 3. 7. 2018 a Apple v podvečerních hodinách vypouští třetí vývojářskou beta verzi mobilního operačního systému iOS 12, která je dostupná jak pro iPhone, tak také pro iPad. Nový instalační balíček přinesl další zajímavé novinky a vylepšení, kterých se oficiálně dočkáme až v září. Apple se tedy pomalu a jistě přibližuje do finále. 

iOS 12 beta 3 a hlavní změny

První uživatelé, kteří si novou beta verzi nainstalovali, ve svých recenzích uvádí, jak moc je třetí verze odlišná od těch předchozích. V celkovém měřítku je iOS 12 beta 3 prakticky ve všem rychlejší. Vývojáři dokázali zlepšit také svižnost, které si na první pohled všimnete u klasických animací, kde se nachází spousty přechodů. Lepší svižnost si všimnete také při spuštění různých aplikací.

Uživatelé si v předchozí beta verzi stěžovali hlavně na nefunkční GPS modul. Opravy jsme se naštěstí v iOS 12 beta 3 dočkali, vše by tak mělo fungovat. V nedávném článku jsme vás informovali o tom, že společnost Apple plánuje přepracovat svou aplikaci Apple Mapy.

Přepracování spočívá v zlepšení mapových podkladů, které se kupodivu objevují v právě vydané beta verzi iOS 12. Původně jsme si mysleli, že se mapových podkladů dočkáme až v průběhu roku, nikoliv za pár dnů. Nových map si všimnete prozatím jen v Kalifornii.

Mezi další novinky v iOS 12 beta 3 patří například pružnější animace, která se aktivuje ve chvíli, kdy se rozhodnete smazat všechna upozornění. A u oznamovacího centra ještě chvíli zůstaneme. Nově je totiž možné vymazat upozornění stejným způsobem, jako v iOS 11. Apple se také zaměřil na zlepšení aplikace FaceTime, která je nyní stabilnější. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat