Exynos 9820 v Galaxy S10 bude založen na tri-cluster architektuře

Exynos 9820 v Galaxy S10 bude založen na tri-cluster architektuře
2018-07-14T07:43:14+02:00
• 14. 7. 2018

Společnost Samsung každým rokem přichází s novou vlajkovou lodí Galaxy S, která je následně podpořena modelem Galaxy Note. Jedná se o nejlépe vybavené telefony s logem jihokorejského výrobce, navíc skvěle konkurují iPhonům a dalším Android výrobcům. 

S příchodem vlajkové lodě se vždy dočkáme také nových výkonných procesorů. Následující model Galaxy S10 toho nebude výjimkou, neboť bude vybaven zbrusu novým procesorem pod názvem Exynos 9820, a podle nejnovějších informací se bude jednat o vůbec nejzajímavější hardwarovou součástku, kterou kdy společnost Samsung vyrobila. 

Podle nedávného příspěvku, který se objevil na sociální síti Twitter, se společnost Samsung chystá vyrobit procesor, jenž bude postaven na takzvané tri-cluster architektuře. Celkově bude procesor konfigurován na 2+2+4 clustery. 

Exynos 9820 bude pracovat při nejvyšší frekvenci vůbec

Jak uvádí zveřejněný tweet, první cluster bude vybaven dvěma jádry typu Mongoose M4, zatímco ostatní jádra budou typu ARM. Druhý cluster by měl obsahovat jádra Cortex A76, třetí cluster pak Cortex A55. Dále bude Samsung Exynos 9820 podporovat ARM DynamlQ technologii, díky které budou moci tři clustery pracovat ve všech možných konfiguracích.

Laicky řečeno, v praxi by měl být telefon schopen sám rozpoznat, zda bude na čase snížit spotřebu energie či zvýšit výkon. Jedná se o podobnou architekturu, jakou používá MediaTek pro sérii Helio X složené z deseti jader, s tím rozdílem, že Samsung Exynos 9820 bude osmijádrový čip.

Procesor by měl být schopen pracovat při nejvyšší frekvenci, jenž čítá 3,3 GHz. Jednalo by se mimo jiné o vůbec nejvyšší frekvenci, kterou by kdy mobilní procesor používal. Aktuální Exynos 9810 pracuje při maximální frekvenci 2,8 GHz, tak jako konkurenční Snapdragon 845 od Qualcommu.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat