Surface tablety by se údajně mohly dočkat bezdotykového ovládání

Surface tablety by se údajně mohly dočkat bezdotykového ovládání
2018-07-14T09:26:30+02:00
• 14. 7. 2018

Podle nového patentu, který si před nějakým časem redmondská společnost nechala podat u U.S. Patent and Trademark Office, Microsoft pracuje na zcela nové metodě, jenž by v budoucnu umožnila bezdotykový vstup pro Surface zařízení. V praxi by se jednalo o to, že by tablet s logem Microsoftu dokázal zaregistrovat vizuální gesta uživatelů. K zachycení gest by měla dopomoci takzvaná TrueDepth kamera, která se nachází v aktuální vlajkové lodi společnosti Apple (iPhone X).

Patent byl vůbec poprvé podaný během prvního čtvrtletí roku 2016. Ze zveřejněného patentu je zřejmé, že by vstupní subsystém mohl pracovat právě z výše zmíněnými kamerami TrueDepth. Stejně jako současná kamera u iPhone X by i technologie v podání redmondské společnosti používala podobné principy pro snímání okolí.

Surface se dočká bezdotykového ovládání

Microsoft navíc pravděpodobně svůj subsystém vybaví technologií pro laserové mapování obrazů. Tato technologie se již na světě vyskytuje a nese název Time-Of-Flight. 

Pomocí této technologie lze velmi jednoduše měřit dobu proudění infračerveného světla, respektive se počítá doba odrazu od objektu zpět do kamery. Díky těmto informacím může fotoaparát mapovat objekt. Dokonce i Apple zvažuje, že by tuto technologii nasadil u nových vlajkových lodí pro rok 2019. 

Podle schématu lze zjistit, jak si Microsoft bezdotyková gesta představuje. Pro řízení pohybu kurzoru bohatě postačí jeden jediný prst. Pokud však uživatel bude chtít vyvolat určitou akci, bude muset použít více prstů. Tato technologie by samozřejmě mohla spolupracovat i s klávesnicí, myší, dotykovým displejem či herním ovladačem.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat