Blackview A20 Pro je model s cenovkou 1 500 Kč, výkon zcela odpovídá ceně

Blackview A20 Pro je model s cenovkou 1 500 Kč, výkon zcela odpovídá ceně
2018-07-07T14:30:49+02:00
• 7. 7. 2018

Blackview vyrábí telefony, které jdou svojí nízkou cenou velice stěží překonat. Nyní představil a na trh uvedl model A20 Pro, který se moc neliší od svého předchůdce před třemi lety, modelu A5, který je mimochodem stále v prodeji. Nový Blackview A20 Pro nese vtipné přízvisko Pro, a to i přesto, že na něm nic prémiového není. A20 Pro oslní akorát svojí cenou, která je 1 500 Kč.

Snaha o co nejnižší cenu, k zahození však úplně není

Nový model Blackview A20 Pro má skoro totožné výkonnostní specifikace, jako model A5, který byl představen před třemi lety. Liší se akorát ve velikosti RAM, která vzrostla na 2 GB z původního 1 GB. Dále byl velice mírně vylepšen procesor, do modelu A20 Pro se dostal novější MediaTek MT6739 se čtyřmi jádry a frekvencí 1,3 GHz. Dvojnásobku paměti se dočkalo interní úložiště, které má nyní 16 GB. Výkonnostně je však dle Antutu testu zcela srovnatelný s telefonem A5 před třemi lety. A20 Pro též získává větší baterie, konkrétně 3 000 mAh, což je o 1 000 mAh více a jde tak o nejvýraznější změnu.

Hlavní proměnou však prošel po designové stránce, celkově se zvětšily rozměry telefonu a displej z původních 4,5″ se zvedl na 5,5″. Nově je také v poměru stran 18:9. Menší výhodou je též přítomnost duální kamery s rozlišením 8 a 0,3 MPx. U Blackview A20 Pro však stále chybí přítomnost 4G konektivity či notifikační led dioda. Zajímavým zpestřením je přítomnost Androidu 8.1, případný zákazník však nemůže počítat s podporou aktualizací systému, to u těchto levných zařízení není zvykem. Blackview A20 Pro je možné sehnat již od 1 500 Kč, pozor však na některé prodejce, kteří jako A20 Pro prodávají též nový model A20, který však má jen 1 GB RAM a 8 GB interní paměti, je tedy zcela totožný se tři roky starým sourozencem a cenovkou je jen o 200 Kč levnější než verze A20 Pro.

Blackview A20 Pro

Zdroje: kimovil.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat