„Banánová“ Nokia 8110 se brzy dočká aplikace WhatsApp

„Banánová“ Nokia 8110 se brzy dočká aplikace WhatsApp
2018-07-08T14:00:21+02:00
• 8. 7. 2018

Před několika dny jsme se dočkali zcela nového kousku v podobě JioPhone 2, přičemž při této příležitosti bylo oficiálně prohlášeno, že v brzké době můžeme očekávat aplikaci WhatsApp také pro operační systém KaiOS. Jedná se samozřejmě o skvělou zprávu, hlavně pro majitele telefonů s tímto systémem. KaiOS například pohání novou Nokii 8110 a nyní také JioPhone 2. Tyto modely cílí hlavně na rozvojové trhy.

WhatsApp míří na hloupé telefony, chytrý krok

Přání všech bylo nakonec vyslyšeno, neboť Juho Sarvikas, jenž zastupuje pozici Chief Product Officer ve společnosti HMD Global, na svém osobním twitterovém účtu prozradil, že se služba brzy dostaví také na nový „banánový telefon“ Nokia 8110. Doposud byla aplikace dostupná pouze na Android, iOS a Windows 10 Mobile. Vypadá to tedy, že WhatsApp pokryje téměř veškeré operační systémy, díky čemuž získá další uživatele. Již nyní se jedná o vůbec jednu z nejvíce používaných chatovacích aplikací. 

Ani není tak zajímavé to, že se WhatsApp přesouvá na další operační systém, jako spíše to, že se z hloupých telefonů stávají chytřejší stroje. Dokazuje to mimo jiné i nedávná investice, kterou uskutečnila americká společnost Google. Ta před několika dny investovala celých 22 milionů dolarů do operačního systému KaiOS. Investice se na první pohled může zdát lehce zvláštní, vzhledem k dominanci Androidu a Androidu Go. V tomto případě se však jedná o strategický krok. 

Společnosti Google a KaiOS Technologies Inc. se totiž domluvily na oboustranné spolupráci, která spočívá v implementaci některých Google služeb do operačního systém KaiOS, jako je Google Assistant, Google Mapy, YouTube a Google Search. Jakmile bude aplikace dostupná veřejnosti, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím našeho článku.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat