WWDC 2018: veškeré novinky v novém watchOS 5, Apple Watch 1. gen. nejsou podporovány

WWDC 2018: veškeré novinky v novém watchOS 5, Apple Watch 1. gen. nejsou podporovány
2018-06-05T07:44:07+02:00
• 5. 6. 2018

Společnost Apple právě oznámila zbrusu nový operační systém watchOS 5, který se dočkal hned několika nových funkcí týkající se zdraví a fitness. Vylepšení došlo také v části, jak být v kontaktu se svými blízkými. V rámci Apple Watch můžete nyní nově nastavit 7denní aktivity s přáteli a získávat tak vlastní medaile. Apple mimo jiné přidal podporu pro jógu a pěší turistiku – hodinky navíc zjistí, jakou aktivitu přesně děláte, díky čemuž se přizpůsobí. 

watchOS 5 v podobě nových aplikací a funkcí

Apple také představil aplikaci Walkie-Talkie, která pracuje s technologií Wi-Fi a LTE. Dále jsme se dočkali aplikace Podcasty, nové obsahy pro e-maily, přizpůsobitelné ovládací centrum a mnoho dalšího. V aplikaci Workout nyní můžete nastavit určité cílové tempo, pokud budete zaostávat, hodinky vás na to upozorní. Co se automatického rozpoznávání tréninků týká, watchOS 5 v tomto případě podporuje pouze omezený počet cvičení. 

Navážeme na aplikaci Walkie-Talkie, jenž nově umožňuje odesílat hlasové zprávy, a to pomocí technologie Wi-Fi či LTE. Uživatel si navíc může nastavit rychlé zkratky pro komunikaci s lidmi, se kterými je nejvíce v kontaktu. 

Apple Watch: nové náramky, nové možnosti

Dokonce i zde jsme se dočkali nových Siri zkratek, které byly představeny jako součást operačního systému iOS 12, stejně jako nové zdroje dat, včetně Sportu, Map a srdeční frekvence. Zbývající čas cvičení se může nově zobrazit jako dlaždice a dynamicky se aktualizuje. Dobrou zprávou je, že Siri nyní podporuje integraci aplikací třetích stran – například Nike Run Club, Citymapper a Lose It!.

K dalším funkcím patří také automatické rozpoznávání Siri, což v praxi znamená, že již nebudete muset k aktivaci říkat „Hey Siri“. watchOS 5 nově také podporuje prohlížení webového obsahu v rámci aplikace Zprávy.

Velké pozornosti se dočkala aplikace Podcasty. Ta je nyní k plně k dispozici pro Apple Watch a pro přehrávání používá technologie Wi-Fi a LTE. Stav přehrávání se samozřejmě synchronizuje se všemi zařízeními, které uživatel vlastní. 

Stejně jako iOS 12, watchOS 5 nyní lépe seskupuje oznámení pro snadnější správu. Společnost Apple také vylepšila interaktivní oznámení pro aplikace třetích stran. V praxi to znamená, že uživatelé budou moci vykonávat další akce, aniž by museli spouštět danou aplikaci. 

Velmi důležitou informací je podpora operačního systému. Této verze se dočkají veškeré modely, kromě Apple Watch první generace. Zajímavé to řešení, neboť Apple stále podporuje iPhone 5s z roku 2013. Společnost také představila nové řemínky Pride pro Apple Watch. K dispozici by měly být během několika dnů. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat