Oficiálně: Qualcomm Snapdragon 850 míří na počítače s Windows 10 aktualizováno

Oficiálně: Qualcomm Snapdragon 850 míří na počítače s Windows 10 [aktualizováno]
2018-06-05T06:45:06+02:00
• 5. 6. 2018
2

Aktualizováno 5. 6.

Před týdnem se objevily spekulace, že se chystá Snapdragon 850. Nyní se novinka potvrzuje a světlo světa spatřil nový procesor. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná o další generaci, která zamíří do mobilů, tak ve skutečnosti se jedná o upravenou verzi Snapdragonu 845, která je určena pro počítače s Windows 10.

I dle specifikací byste si novinku spletli s aktuálním procesorem v mobilech. Jediný viditelný rozdíl najdeme u taktovací frekvence, která poskočila na 2,95 GHz. Qualcomm navíc nyní slibuje nativní podporu Windows 10 pro aplikace ARM64 skrze 64-bit Win32 SDK.

Od zařízení s tímto procesorem nemůžete očekávat zázraky, hlavně když potřebujete vývojářské zařízení. Na druhou stranu může postačovat takovým uživatelům, co potřebují dlouhou výdrž na jedno nabití a práci s emaily, webovým prohlížečem, kancelářským softwarem a pro příležitostnou zábavu.

Původní článek 31. 5.

Nedávno jsme se dočkali oficiálního představení nového procesoru Snapdragon 710 od společnosti Qualcomm. Svým výkonem bude konkurovat vyšší řadě Snapdragon 8xx, ale je primárně určen pro vyšší střední třídu. Zřejmě se ale nebude jednat o jedinou novinku tohoto roku. Nejnovější informace naznačují příchod procesoru Snapdragon 850, který bude výkonnější než současná špička Snapdragon 845, který najdeme v kdejakém top modelu.

Snapdragon 850 nebude pro mobily

Dle dostupných informací se bude jednat v podstatě o Snapdragon 845 s vyšší taktovací frekvencí, který projde velmi mírnou modifikací. V podstatě by se dala celá situace přirovnat k uvedení Snapdragonu 821 krátce po Snapdragonu 820.

Nový procesor se údajně objevil ve dvou benchmarcích. Konkrétně se má jednat o zařízení společností Qualcomm a Lenovo, přičemž zde nebude operační systém Android. Obě zařízení jsou vybavena systémem Windows 10.

Některé zdroje naznačují, že Snapdragon 850 najdeme jen u tabletů s Windows 10. Původně se očekávalo, že právě systém od Microsoftu si vyslouží podporu Snapdragonu 845, ale nakonec asi bude k dispozici o něco lépe vybavený procesor Snapdragon 850. Zatím nevíme, kdy dojde k představení, případně kdy budou k dispozici první zařízení s touto novinkou.

Kromě toho můžeme ještě na konci tohoto roku očekávat první oficiální informace o další generaci procesorů od Qualcommu pro top modely roku 2019.

Zdroje: gizmochina.com, androidpolice.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lenka Michálková

1. 6. 2018, 15:03

Názvy značek se nepřekládají a neskloňují (http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=398), „do Lenova“ je naprosto úchylný výraz..

Přemysl Vaculík

VIP 1. 6. 2018, 15:13

Díky, upravil jsem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat