Samsung světu ukázal reproduktor v displeji, objeví se již v Galaxy S10?

Samsung světu ukázal reproduktor v displeji, objeví se již v Galaxy S10?
2018-06-20T16:00:24+02:00
• 20. 6. 2018

Velmi nás zaujal nový, zajímavý displej od společnosti Samsung, který byl nedávno prezentován na letošní konferenci The Society for Information Display (SID). Jak můžete vidět na videu níže, zástupce jihokorejského výrobce vysvětluje, jak se panel, s použitím vibrace a vedení kostí, dokáže obejít bez klasického reproduktoru. Díky této technologii je možné vyrobit skutečný telefon bez rámečků. 

Samsung tomuto technologickému prototypu říká Sound On Display. Prozatím byl testován na modelu Galaxy S9+. Podle moderátorky bychom se však tohoto displeje mohli dočkat již v Galaxy S10, který bude představen velmi brzy. 

Na Samsung nyní lehce zatlačila také média, která prohlašuje, aby výrobce technologii nasadil co nejdříve. Podle korejských médií totiž i konkurenční společnosti, včetně LG, plánují v příštím roce nasadit takové OLED panely, které budou bez rámečků a zvuk bude přenášet právě pomocí vibrací. Vlastně už nyní má LG v rukávu stejnou technologii, jako právě Samsung. 

Samsung a jeho nový displej již v příštím roce?

Pojďme si nyní trochu zaspekulovat. Pokud by Samsung skutečně technologii Sound On Display nasadil u nadcházející vlajkové lodě, mohlo by to znamenat, že by se Galaxy S10 dočkalo bezrámečkového 6,2palcového displeje. V praxi by to znamenalo, že byste v rukou drželi model S9 +, ovšem v kompaktnějším těle. 

Šířka pásma pro přenos by se měla pohybovat v rozmezí 100 až 8 000 Hz. A právě díky velmi jemným vibracím byste slyšeli zvuk, ale pouze tehdy, pokud byste telefon přiložili k uchu. Ale abych vše uvedl na pravou míru, nejedná se o klasický reproduktor, nýbrž o reproduktor sloužící k hovorům. 

Zajímavostí však je, že s takovou technologií přišla také společnost Vivo. Rozdíl je pouze v tom, že Samsung technologii nazývá Sound On Display, zatímco Vivo SoundCasting. Ovšem i tak má Vivo lehce navrch, neboť prohlásilo, že ve srovnání s jiným zvukovým řešením pro chytré telefony naše technologie šetří energii, snižuje únik zvuku a optimalizuje zvuk pro nízké a vysoké hlasitosti, a to pro lepší a vyváženější zvuk. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat