Samsung přijde se zařízením běžícím na Android Go

Samsung přijde se zařízením běžícím na Android Go
2018-06-23T14:40:09+02:00
• 23. 6. 2018

Brzy se i jihokorejský Samsung připojí k výrobcům zařízení, kteří vyrábějí low-endové telefony, jenž mají tak slabý hardware, že by stěží zvládly plynule rozchodit systém Android. Pro taková zařízení Google vytvořil odlehčenou verzi Androidu s názvem Android Go.

Pryč s prostředím Experience, přichází Android Go

Android Go je postavený na Androidu 8.0 a má nabídnout plynulý chod systému na slabších telefonech. Dokonce má i vlastní balíček aplikací, které jsou odlehčené oproti základním verzím. Takovou aplikaci poznáte jednoduše, jelikož má přídomek Go, například Mapy Go. Kromě toho Android Go šetří místo, kde to jen jde, jelikož lowendové telefony nemají veliké interní úložiště. Stejně tak výrazně snižuje datový tok a snaží se co nejméně zatížit zařízení.

Android go function

S takovým telefonem se chystá přijít na trh i Samsung. Ten ve svých zařízeních používá nástavbu Experience, avšak u nízko nákladového telefonu se jí raději zbaví, jelikož by byla příliš těžkopádná a zatěžující. Telefon má zatím kódové označení Universal7570_Go a ponese v sobě 1 GB operační paměti a upravený slabší procesor Exynos 7570.

Zařízení s největší pravděpodobností přijde ve třech variantách. V různých zemích světa byly spatřeny telefony s označením: SM-J260G, SM-J260F a SM-J260M. V seznamu zemí, kde se zařízení objevilo k testování, jsou krajiny spíše ze skoro rozvinutých zemí či z teprve se rozvíjejících zemí. Je možné, že Samsung zařízení nakonec do prodeje nepustí, avšak při testování skoro ve třiceti zemích světa se to jeví jako málo pravděpodobné.

SM-J260M

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat