Uživatelé Xperia XZ1 a XZ2 hlásí vadný displej, dle Sony nejde o vadu

Uživatelé Xperia XZ1 a XZ2 hlásí vadný displej, dle Sony nejde o vadu
2018-06-23T15:39:50+02:00
• 23. 6. 2018
3

Mnoho uživatelů telefonů Xperia XZ1 a Xperia XZ2 si v poslední době stěžovalo na zvláštní chyby displeje. Z ničeho nic se začaly objevovat bílé pruhy a tečky. Lidé se s problémem pochopitelně obrátili na výrobce, který až nyní vydal k situaci prohlášení. Moc uspokojivé však není.

Neřešitelný problém

Dle Sony nejde v žádném případě o vadu. Bílé čáry a skvrny jsou důsledkem přítomnosti statické elektřiny, která pravděpodobně vzniká třením prstu o displej. Sony dále uvádí, že po vybití elektrostatického náboje se displej opět vrátí do normálního stavu, a není tedy důvod považovat to za chybu.

Zajímavé je, že top modely a všeobecně telefony jiných výrobců se s tímto „problémem“ nepotýkají, a tak se nelze divit, že jsou uživatelé dotčených zařízení naštvaní. Na fórech se zatím hojně rozvíjejí diskuze o těchto komplikacích, přičemž někteří uživatelé si na svých telefonech ničeho zvláštního vůbec nevšimli.

Stále také přibývá uživatelů, kterých se problém týká, přičemž řešení neexistuje a postoj výrobce není úplně uspokojivý. Jelikož se jedná o vlastnost hardwaru, nelze očekávat, že by se situaci podařilo vyřešit aktualizací. Zdá se, že jediný způsob, jak se obtíží zbavit, je zbavit se celého telefonu a pořídit si vhodnou alternativu. Pokud vlastníte některý ze zmíněných telefonů, dejte nám v komentářích vědět, zda se také potýkáte s podobnými vadami.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Tomáš Seidl

10. 7. 2018, 18:46

Na svém XZ2 tento problém mám, nicméně ne hned od začátku. Začalo to asi tak před dvěma měsíci a zajímavé je, že se tento problém neobjevuje pravidelně. Ještě jsem ale nevypozoroval, na čem objevení čar závisí. Na předešlém XZ1 se tento problém neobjevuje.

Muradix Maga

4. 7. 2018, 9:56

Žádný takový problém zatím jsem zatím nezaznamenal, xz1.

mám xz1 c a s displejom nemám problém.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat