LG letos bude dodávat OLED panely pro iPhone X Plus, pokryje veškeré dodávky?

LG letos bude dodávat OLED panely pro iPhone X Plus, pokryje veškeré dodávky?
2018-06-30T08:00:44+02:00
• 30. 6. 2018

Americký gigant s logem nakousnutého jablka se rozhodl investovat hned několik miliard dolarů do společnosti LG Display. Apple si od této investice slibuje větší dodávky technologie OLED. Anonymní zdroje uvádí, že korejský výrobce je připraven stát se druhým hlavním dodavatelem displejů, které by se měly objevit v nových iPhonech. 

Díky této investici navíc Apple opět o něco sníží svou závislost na konkurenční jihokorejské společnosti Samsung, která je v současné době jediným výrobcem a dodavatelem OLED panelů. První OLED panely od LG Display budou použity v jednom z nových iPhonů, který bude představen v září tohoto roku. 

LG pravděpodobně do září nestihne vše pokrýt

LG by chtělo obstarat veškeré dodávky panelů pro tento model, ovšem není vůbec jisté, zda to do září stihne. První dodávky se očekávají již v červenci. Pokud jsou spekulace pravdivé, LG bude dodávat své displeje do letošního 6,5palcového iPhone X Plus. Zpočátku by měla společnost dodat dva až čtyři miliony kusů.

V dubnu The Wall Street Journal prohlásil, že má LG problémy s masovou produkcí, což způsobilo, že společnost více než zaostávala. Apple s tím nakonec neměl žádný problém, nakonec se obě strany dohodly tak, že se LG Display stane druhým dodavatelem OLED panelů, ihned za Samsungem. Analytici však odhadují, že LG dokáže letos pokrýt až 20 % OLED panelů. 

Kromě 6,5palcového modelu Apple plánuje představit další dva telefony – druhou generaci iPhone X a levnou variantu s displejem o velikosti 6,1 palců, která místo OLED bude používat LCD panel. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat