Lepší správa předplatného v Obchodě Play

Lepší správa předplatného v Obchodě Play
2018-06-22T13:59:18+02:00
• 22. 6. 2018

Google u Play Store vylepšil správu předplacených aplikací a služeb. Nyní stačí pouze kliknout na tzv. hamburger v aplikaci Play Store a následně zvolit třetí položku odshora, která se jmenuje subscription, předplatné. Zde nyní může uživatel jednoduše spravovat všechny své předplatné u aplikací.

Snazší než u iOS

Na rozdíl od iOS, kde uživatel musí podniknout mnohonásobně více kroků k tomu, aby zjistil, jaké má vlastně kde aktivní předplatné. Dokonce ani tato položka není v kolonce o účtu. Navíc musí každé předplatné zkontrolovat zvlášť. Android však nabízí všechna předplatná na jednom místě. K těm se uživatel dostane dvěma kliky a následně může založit nové předplatné u doporučených aplikací či ukončit. Nově je též možné pozastavit předplatné a vrátit se k němu, až budete potřebovat, což se například hodí, když čekáte na vydání nové série seriálu.

Nová funkce byla představena letos na Google I/O v květnu a klade si za cíl centralizovat všechna uživatelova předplatná, což se zcela povedlo. Novinka by již měla postupně dostávat mezi všechny uživatele Androidu, a to i přesto že Google nevydal oficiální prohlášení.

V položce subscription, předplatné, uvidí uživatel, kolik měsíčně či ročně platí za danou aplikaci, a též vidí, do kdy mu trvá předplatné zdarma, což pomůže v tom, aby zákazník nezapomněl předplatné případně zrušit, pokud mu daná služba nevyhovuje. Pokud zákazník ukončí předplatné, tak se mu může zobrazit krátký dotazník, kde má možnost vyjádřit důvod, proč dané předplatné ukončuje. Tyto údaje následně poslouží poskytovateli služby pro zlepšení svých produktů. Pak může vývojář například nabídnout nižší cenu předplatného, aby uživatele získal zpět.

A pokud uživatel doposud nemá žádné předplatné, tak jsou mu v této kategorii zobrazeny aplikace s nejvíce předplatiteli v současnosti.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat