iPhone kompletně bez portů a tlačítek? spekulace

iPhone kompletně bez portů a tlačítek? [spekulace]
2018-06-24T08:31:36+02:00
• 24. 6. 2018

Aktuální vlajková loď společnosti Apple, iPhone X, tu s námi je zhruba půlroku. Tento model přinesl nejen zcela nový design, ale také přepracované uživatelské rozhraní, respektive uživatel se v systému orientuje pouze pomocí gest.

Společně s tímto modelem jsme se měli dočkat také bezdrátové stanice v podobě AirPower. Nakonec Apple oficiální prodej ponechal na tento rok, přesněji jaro 2018. Jenže firma se potýká s technickými potížemi, které bezdrátovou nabíječku doprovází. Apple tedy ještě jednou posunul datum zahájení prodeje, a to na září tohoto roku. 

To není ani tak velké téma, vsadím se, že spousta z vás na AirPower úplně zapomněla. Zajímavějším tématem je podoba iPhone X, která měla být lehce odlišná od dnešní verze. Podle reportéra Marka Gurmana se společnost s logem nakousnutého jablka chtěla u svého nového modelu, který mimochodem slavil 10. výročí, úplně zbavit všech možných externích portů a tlačítek. 

iPhone bez tlačítek? Dává to smysl

Když se nad tím zamyslíme, dává to skutečně smysl. Před několika lety Jony Ive oznámil, že iPhone bude jednou připomínat jediný list skla. A to mimo jiné svým způsobem potvrdil i Apple, neboť ten se několikrát nechal slyšet, že chce vytvořit bezdrátovou budoucnost. Pokud tedy nyní nedošlo k odstranění portů, lze předpokládat, že se tak možná stane v příštím roce. 

Podívejme se na aktuální katalog produktů. Bezdrátovou budoucnost nejvíce připomínají sluchátka AirPods a AirPower. Sluchátka od Applu jsou vybaveny čipem W1, zatímco druhý zmiňovaný produkt W2. 

Velký krok dopředu udělala společnost u iPhonu 7, kdy se rozhodla odstranit zastaralý 3,5 mm jack konektor, jenž byl nahrazen Lightning portem. Nebylo to nic příjemného, ale zvykli jsme si. Ale odstranění Lightning konektoru, to už by bylo sporné. Na druhou stranu by to byl opravdu obrovský krok dopředu.

Nejen, že by se Apple dokázal vyhnout kabelům, ale dokonce by zvýšil celkovou bezpečnost iPhonu. Odstranění konektoru by totiž zabránilo přímému připojení zařízení k širokému okruhu periférií, včetně mnoha adaptérů, doků a tak dále. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat