Google Mapy prochází redesignem ve stylu Material

Google Mapy prochází redesignem ve stylu Material
2018-06-18T07:44:26+02:00
• 18. 6. 2018
2

Google aktualizuje postupně svoji aplikaci Mapy a nyní se pustil do kompletního redesignu. Ten je kompletně ve stylu Material design, jak bylo slíbeno na Google I/O a následně uvedeno na jejich blogu. Největší změnou prochází položka Explore.

Jedna novinka stále chybí

Google zatím spustil aktualizaci pouze přes server a získali ji tak jen někteří uživatelé, doposud ji nemají ani beta testeři, což se však v brzké době změní. Nový design se nepříliš vybočuje od současné podoby Google Map, avšak zbavuje se ostrých hran a veškeré nerovnosti zaobluje. Skoro všude je nyní použit font Product Sans. Prakticky beze změn zůstaly pouze kategorie Driving a Transit. Největší změnou prošla funkce Explore, která umožňuje uživateli prozkoumat zajímavá místa ve svém okolí, což jde o jakousi obdobu Foursquare.

Nově přibyla funkce zobrazení lokací, které jsou v daném týdnu populární. U událostí v dané lokalitě přibyla možnost zvolit si čas konání akce. Navíc se zde objevily seznamy, vytvářené uživateli či samotným Googlem, které se týkají dané lokace a doporučují místa k navštívení.

  

V nové Material verzi akorát chybí ohlášená novinka s názvem For You, která má dávat tipy na místa k navštívení na základě již navštívených destinací.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Chybí číslo verze nebo info o termínu vydání.

Karel Čapka

VIP 18. 6. 2018, 9:27

Jde o server-side aktualizaci. Zatím je vypouštěna postupně. Číslo verze nebylo stanoveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat