Huawei P20 Pro: nová aktualizace je na obzoru, nabídne nejen zpomalené video

Huawei P20 Pro: nová aktualizace je na obzoru, nabídne nejen zpomalené video
2018-06-26T06:48:47+02:00
• 25. 6. 2018
2

Čínská akciová společnost Huawei před několika měsíci představila svůj zbrusu nový vlajkový model pro rok 2018 – Huawei P20 Pro. Ten se jednoznačně zařadil mezi smartphony s nejlepšími fotoaparáty. Navíc se jedná o vůbec první chytrý telefon, jehož zadní strana je vybavena hned trojicí foťáků. Huawei P20 Pro díky nim dokáže zachytit ohromující fotografie snad za všech možných podmínek. 

Huawei P20 Pro: prosím o sklenku červeného

Je ale čas nalít si sklenku čistého vína a přiznat si, že ani trojice zadních fotoaparátů nedokáže zachytit kvalitní videozáznam. Pravděpodobně však nejde ani tak o hardwarový problém, jako spíše softwarový. Potvrdil to zahraniční server XDA, podle kterého se brzy dočkáme nové aktualizace, jenž umožní nahrávat videa ve zlepšené kvalitě. 

Nadcházející aktualizace operačního systému Android pro Huawei P20 Pro přinese automatické super pomalé nahrávání videa při 960 snímcích za sekundu (FPS). Nebudete tak muset čekat na správný moment, jelikož se software pokusí sám odhadnout, kdy by mělo dojít k záznamu zpomaleného videa. Ale nejedná se o žádnou horkou novinku, neboť takové možnosti nabízí například aktuální vlajková loď od jihokorejského výrobce Samsung Galaxy S9. 

To nám však vůbec nevadí, ba naopak. Novou funkci chválíme a pokud Huawei opravdu dodrží své slovo, může se Huawei P20 Pro prodávat ještě více než doposud. Nicméně, tento režim s velmi pomalými záběry bude taktéž dostupný pouze s rozlišením 720p. Jen pro srovnání, Sony Xperia XZ2 dokáže takové video nahrávat v rozlišení FullHD, ale bez automatického spuštění. 

Přibude také další omezení v rámci této funkce. Podle informací bude možné nahrávat pouze za 0,1 sekundy, tedy pět nebo šest sekund zpomaleného videa. Skvělou zprávou ale je, že aktualizace pro Huawei P20 Pro přinese také nové rozhraní Zoom. Datum aktualizace doposud nebyl stanoveno.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

To nějak nechápu? Super pomalé video mam od začátku, ale co jsem zjišťoval by spíše mělo jit o automatické natáčení SSM jako je u S9?

Přemysl Vaculík

VIP 26. 6. 2018, 6:48

Díky za upozornění.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat