Twitter nově nabídne tajné šifrované zprávy

Twitter nově nabídne tajné šifrované zprávy
2018-05-11T14:05:26+02:00
• 11. 5. 2018
4

V Twitter aplikaci pro Android se nachází možnost „tajná koverzace“, která uživatelům umožní posílat šifrované zprávy. Jejím cílem je nabídnout větší zabezpečení pro citlivější komunikaci, která se často přesouvá na aplikace jako je WhatsApp.

Šifrovanou volbu přímých zpráv objevil v instalačním balíčku Jane Manchun Wong. Soubory APK často obsahují kód pro neoznačené funkce, které firmy testují a nebo je brzy zpřístupní. Mluvčí sociální sítě pochopitelně novinku odmítl komentovat. Prozatím tedy nevíme, kdy se funkce v aplikaci oficiálně objeví. Víme ale, že se jí dočkáme.

Dešifrování soukromých zpráv přichází 18 měsíců poté, co se informátor Edward Snowden zeptal CEO Jacka Dorseye o podobnou funkci. Ten na něj reagoval „rozumné, popřemýšlíme o tom.“

Od přemýšlení se Twitter dostal k testování. Na screenshotech výše se můžete dozvědět více o šifrovaných zprávách, zahájení konverzace a zobrazení ověřeného a bezpečného připojení pro vlastní a šifrovaný klíč druhé osoby.

Twitter slouží i jako messenger

Přímé zprávy na Twitteru využívají lidé, kteří chtějí kontaktovat cizí uživatele bez nutnosti zveřejňovat telefonní číslo nebo emailovou adresu. Využít je lze tedy třeba pro varování někoho, domluvení si schůzky a nebo s někým začít flirtovat. Twitter tímto krokem založil jedno z nejvíce otevřených médií pr posílání zpráv. Bez šifrování jsou ale tyto zprávy lehce přístupné, a to ať už vládám, hackerům nebo samotnému Twitteru. Následující novinka je tedy více než logická.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Martin Novotný

11. 5. 2018, 15:10

At se radsi zameri na neomezene znaky,nejake sifry nejsou treba (paradox je sifrovana zprava na socialni siti????)….

Přemysl Vaculík

VIP 11. 5. 2018, 15:19

Neomezení znaky nebudou, už teď došlo k výraznému zvětšení počtu znaků, ale stejně to uživatelé nevyužívají, jen minoritní skupina.

Erik Bezeréti

11. 5. 2018, 15:53

Taky si myslím, že neomezené zprávy by nepřinesly nic moc užitečného. Ve většině případů stále stačí původních 140 znaků. Dvojnásobek osobně využiji minimálně. Spíš bych konečně uvítal možnost příspěvek dodatečně editovat.

Přemysl Vaculík

VIP 11. 5. 2018, 16:38

Souhlas, kvůli překlepům hlavně. Nevadilo by mi omezení, že by se mohlo změnit jen pár znaků. Případně aby byl k dispozici původní text.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat