iPhone SE (2018) bude, potvrzuje @evleaks aktualizováno

iPhone SE (2018) bude, potvrzuje @evleaks [aktualizováno]
2018-05-11T15:40:49+02:00
• 11. 5. 2018
5

Aktualizováno 11. 5.

Za poslední dobu se objevilo mnoho spekulací kolem nového iPhonu SE druhé generace. Chvíli to vypadalo, že nebude, následně že bude, a tak stále dokola. Dokonce ani video s údajným iPhonem SE druhé generace nebylo průkazné a pochybnosti zůstávaly. Nyní se ale ozývá Evan Blass (@evleaks), který má v odtajňování novinek dlouholetou praxi. Nyní na svém Twitteru zveřejnil obrázek, na kterém je uveden název iPhone SE (2018).

Ačkoliv neposkytl jakékoliv další informace, jedno je jasné. Menší iPhone letos bude. Nyní si musíme počkat na samotné představení této novinky.

Původní článek 1. 5.

O tom, zda bude letos na jaře představen nový iPhone SE, jsme napsali již několik článků. Podle posledních spekulací to vypadalo, že se čtyřpalcového iPhonu opravdu na jaře dočkáme. Následně byly zprávy takové, že druhá generace iPhonu SE nakonec nebude. Podle nově zveřejněného videa se jej skutečně dočkáme. 

Video sdílené na webových stránkách čínských sociálních médií odhalilo „finální“ podobu nového iPhonu SE 2. Samozřejmě je velmi obtížné odhadnout, zda se jedná o skutečnou podobu telefonu. iPhone SE 2 by se však na trh měl dostat již během příštího měsíce, tudíž je pravděpodobnost skutečnosti velmi vysoká.

Krátký klip, který byl nahrán na Youtube, ukazuje, že iPhone SE druhé generace skutečně dostane skleněná záda, díky kterým bude moci využívat technologie pro bezdrátové nabíjení, tak jako tomu je u iPhonu 8 a iPhonu 8 Plus. Apple se skutečně inspiroval původním designem iPhonu 5s, o čemž svědčí také fotoaparát na zadní straně zařízení, který je samozřejmě zapuštěn do těla. Velkým otazníkem je přítomnost či absence 3,5 mm jack konektoru. 

Podle informací z minulého týdne se jej však nedočkáme, tudíž by se iPhone SE 2 měl přidat k ostatním modelům. Na druhou stranu, na uvedeném videu je jasně vidět přítomnost tohoto typu konektoru. Je tedy velkou otázkou, zda-li se jej skutečně dočkáme. Pokud ano, minimálně jeden rok budou moci uživatelé používat svá stará sluchátka bez redukce. 

iPhone SE2: stejný design, žádné nové technologie?

Očekávat tedy můžeme iPhone s kovovými rámy a skleněnými zády, horním a spodním rámečkem nad displejem, a samozřejmě také hardwarovým domovským tlačítkem. Hlavní novinkou však má být o něco větší displej, který bude zvětšen přesně o 0,2 palce. iPhone SE2 tedy nabídne 4,2palcový displej s mírně odlišnými rámečky, které vytvoří krásný a moderní design. Bohužel můžeme zapomenout na nejnovější technologie v podobě Face ID a podobně.

Nová generace by pravděpodobně měla disponovat procesorem A10 Fusion. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 2 GB. K dispozici pak budou hned dvě varianty, které se opět budou lišit velikostí vnitřního úložiště – 32 a 128 GB.

Zdroje: macrumors.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Pavel Červenka

2. 5. 2018, 6:19

Doufám že SE2 skutečně přijde a vůbec bych se nezlobil za parametry, které se probírají ve spekulacích. Skleněná záda by jej příjemně oživila, takový drobný odkaz na dobu iPhonu 4. Že je design okoukaný? Jistě, je to záležitost několika let zpět, ale osobně považuji design 4-ky a 5-ky za nejpovedenější :) Vnitřnosti, potažmo foťák z iP 7 dodají výkonu habaděj a snad Apple nastaví i příjemnou cenu.

Karel Frolík

1. 5. 2018, 19:28

Také bych design u tohoto telefonu neměnil… je to prostě klasická účelovka! A proto si ji kupují určití lidé. Jobs vždy tvrdil že telefon má být telefon – né tablet! Drobrné vylepšení je OK :-)

Zdeněk Koutský

VIP 1. 5. 2018, 19:29

Přesně tak Karle, mám stejný názor! :-)

Petr Koumar

1. 5. 2018, 18:02

Stále stejný okoukaný design. Škoda :-(

Zdeněk Koutský

VIP 1. 5. 2018, 18:55

Petře, já osobně si myslím, že je to právě super. Ten design nevypadal vůbec špatně :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat