Společnost ZTE předpokládá ztráty minimálně 3,5 miliardy dolarů

Společnost ZTE předpokládá ztráty minimálně 3,5 miliardy dolarů
2018-05-26T09:05:22+02:00
• 26. 5. 2018

Již se k vám určitě donesla zpráva o zákazu obchodování amerických firem s čínskou společností ZTE. Spojené státy uvalily sedmiletý zákaz obchodování s touto společností na základě porušení zákazu dodávky amerických technologií do Íránu. Pokud se však podíváme na to, které společnosti sídlí právě v USA, tak je to pro společnost velmi smrtící tah, jelikož nemohou využívat jak hardwarových, tak softwarových produktů amerických společností. Mezi tyto společnosti patří především výrobce procesorů Qualcomm a společnost Google, respektive platforma Android.

Ztráty pro ZTE v miliardách

Čínská společnost se k tomuto sporu staví jako ke zbytečně vyhrocené situaci a nepovažuje své kroky za cílené porušení sankcí, ale za nedbalost 35 zaměstnanců společnosti. Toto vyjádření však bohužel není nic platné, jelikož americká vláda si stále stojí za svým.

Společnost však doufá v brzké vyřešení, jelikož v opačném případě by to znamenalo konec ZTE. Aktuálně firma funguje ze svých finančních rezerv, otázka je však jak dlouho tyto rezervy vydrží. Menší záchranou pro společnost ZTE je fakt, že část společnosti vlastní samotná čínská vláda, která se problém snaží vyřešit a zatím společnost finančně podporuje.

ZTE odhaduje celkové ztráty na více než 3,5 miliardy dolarů, což je velmi vysoká suma. Aktuálně společnost zastavila veškeré výrobní procesy a musí pouze čekat na vyřešení. Zda se bude jednat o zánik společnosti či happyend, je však ve hvězdách.

K celé situaci se ještě vyjádřil prezident USA, který konstatoval, že ZTE musí zaplatit pokutu 1,3 miliardy dolarů a vyměnit vedení společnosti. Následně se dá uvažovat o zrušení sankcí.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat