Facebook zjednodušil dvoufázové ověření

Facebook zjednodušil dvoufázové ověření
2018-05-26T07:20:45+02:00
• 26. 5. 2018
1

V dnešní době se velmi probírá kapitola bezpečnosti osobních údajů, kterou nařizuje nová směrnice GDPR, díky které mnoho společností mění své bezpečnostní politiky a přibývá zabezpečení účtů. Před nedávnem měla právě společnost Facebook velký problém s únikem osobních dat. Však úniky dat, za které může sama společnost, nejsou zas tak časté. Nejvíce problémů vzniká špatným zabezpečením ze strany uživatele. Sami si můžeme sáhnout do svědomí, kdo má složité heslo, které je dostačující.

Tento problém lze vyřešit pomocí dvoufázového ověření. Neboli ověření za pomoci hesla a dalšího zařízení, jako může být například mobilní telefon. Před nedávnem Facebook zavedl ověření pomocí telefonního čísla, tato metoda je však často velmi zdlouhavá. Proto se společnost rozhodla využít podpory externích aplikací, jako je například Google Authenticator nebo Duo Security.

Pokud chcete tuto metodu aktivovat, tak stačí v mobilní aplikaci nebo ve webovém prohlížeči počítače přejít do nastavení a zde zvolit záložku zabezpečení. Zde se dostanete k možnosti zapnout právě dvoufázové ověření.

Po přesunu k nastavení se vás Facebook dotáže na heslo, po jeho zadání dojde k otevření nabídky pro ověření telefonním číslem nebo externí aplikací. Pokud zvolíte externí aplikaci, tak již stačí jen naskenovat do příslušné aplikace QR kód, díky čemuž se vám v aplikaci začne generovat šestimístný kód, který zadáte na Facebooku pro prvotní ověření. Po správném nastavení se vás Facebook ještě dotáže, zda chcete dvoufázové ověření vyžadovat vždy, nebo jen na neznámých zařízeních.

Tyto metody byly dostupné již dříve, ale vždy bylo vyžadováno telefonní číslo. Nově jej Facebook již nepotřebuje, což zjednodušuje nastavení dvoufázového ověření. S touto drobnou novinkou došlo i na nejen grafickou úpravu celého procesu nastavování.

logo-app Google Authenticator Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Duo Mobile Duo Security, Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Authenticator Developer Zdarma iOS logo-app Duo Mobile Zdarma iOS

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Zajímavé, aplikaci Google Authenticator používám na Facebooku už asi rok. Autor článku si toho asi všiml až teď?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat