Galaxy S9 se doma prodejně nedaří

Galaxy S9 se doma prodejně nedaří
2018-05-07T11:44:18+02:00
• 7. 5. 2018
1

Nejočekávanější telefon letošního roku od společnosti Samsung zatím ani z části nenaplňuje velká očekávání, která jihokorejský výrobce do něj vkládal. Model Galaxy S9/S9+ v současné době nedosahuje na prodeje předchozí generace v domácím prostředí a server ET News získal přesnější informace týkající se této situace. Před stejný problém je momentálně postaven i kalifornský Apple se svým iPhone X.

Není rekord jako rekord

Zveřejněná zpráva odhaluje údaje od třech největších jihokorejských operátorů (SK Telecom, LG Uplus, KT) a ti za poslední dva měsíce dohromady dodaly na mobilní trh pouze okolo 707 tisíc telefonů. Údajně pro produktovou řadu Galaxy S jde o historicky rekordně nejnižší hodnotu. Pro srovnání za dva měsíce od uvedení Galaxy S8/S8+ stihl Samsung prodat okolo jednoho milionu kusů zařízení v Jižní Koreji.

Důvody neúspěchu jsou rovnou dva. Prvním důvodem má být nevýrazné designové odlišení od předchůdců a druhým faktorem je příliš vysoká prodejní cena. Konkurenční Apple iPhone X je také méně žádaný, což dokazuje rekordní minimum prodaných jednotek od zahájení – 475 tisíc zařízení. Nakonec pro zajímavost se hodí zmínit, že nejprodávanějším telefonem v Jižní Koreji od Samsungu je aktuálně model Galaxy A8 (2018).

Zdroj: theinvestor.co.kr

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Attila Szabó

7. 5. 2018, 12:36

no trebalo by dodať aj ďalšiu možnosť a tou je mobilná veľmoc Čína ktorá chrlí jeden nový mobil za druhým a za nižšie ceny ako konkurencia. Niektoré značky sú dokonca technológicky pred tými klasickými. A stále sa v tom Čína zlepšuje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat