„Music stickers“ aneb přidejte snadněji do svých Instagram příběhů hudbu

„Music stickers“ aneb přidejte snadněji do svých Instagram příběhů hudbu
2018-05-09T18:56:27+02:00
• 9. 5. 2018
1

Odvětví Instagramu s názvem„Stories“ se v poslední době relativně rozrostlo. Instagram v tomto úkonu dále pokračuje a plánuje přidání takzvaných „Music Stickers“. Jedná se o určitý druh nálepek. Ty dle informací umožní snadnější přidávání hudby do vašich příběhů. Tato novinka byla zjištěna na základě nálezů v kódu aplikace, což má na svědomí známý internetový portál TechCrunch.

Samotný kód naznačuje, že Instagram obohatí ještě navíc funkce „Search Music“. A co se její funkce týče? Měla by umožnit uživatelům vyhledávat hudbu na základě žánrů, nálad a trendů. Tu pak bude možno následně přidat do příběhu v podobě zmíněných nálepek.

Do hudby by pak měl být spuštěn i příslušný klip, následně obsažen v příběhu. Instagram též uvažuje o tom, že jednotlivé klipy půjdou integrovat kromě videí i do fotografií. Dle TechCrunch toto však není jasné.

Instagram může konkurovat Musica.ly

Musica.ly je populární aplikace. Ta slouží pro kombinaci vašeho videa s hudebním podkladem, na který máte za úkol různě reagovat. Díky této rozšířené aplikaci mohou vznikat opravdu známá a sledovaná  krátká videa. Pokud bude funkce přidávání hudby do příběhů fungovat opravdu takovým způsobem, jako se očekává, tak zmíněná aplikace Musica.ly by mohla mít přímého konkurenta. Jinými slovy by Instagram mohl zásadně ovlivnit uživatelskou základnu aplikace Musica.ly, což by na ni mohlo mít negativní dopad.

Oficiálnímu vydání by zajisté mohly pomoci hudební licence, které Facebook (vlastník  Instagramu) před nějakou dobou podepsal s hudebními značkami. Smlouvy byly podepsány se společnostmi Sony, Warner Music Group, Universal Music Group, a další.

Pokud uvítáte tuto skvělou novinku s otevřenou náručí, jistě vás potěší fakt, že díky těmto únikům kódů bylo odhaleno již několik nových nadcházejících funkcí. Ty byly následně přidány oficiálně do aplikace Instagram. Samotný Instagram odmítá poskytovat jakékoliv informace ohledně tohoto čerstvého objevu.

Zbývá pouze doufat, že tyto nové funkce budou opravdu přidány. Není tak jasné, kdy je možné nový obsah očekávat.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Pavel Kořítko

9. 5. 2018, 21:25

Proč by ne. Instagram je jediné sociální médium, které využívám, hned po Facebooku, kde ale nesděluji osobní věci. Takže přidání hudby uvítám.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat