Microsoft oznámil nové funkce napříč platformami

Microsoft oznámil nové funkce napříč platformami
2018-05-13T10:00:51+02:00
• 13. 5. 2018
1

To, že v uplynulém týdnu proběhla I/O vývojářská konference Googlu, asi víte. Věděli jste ale, že se kromě toho se konala konference Build 2018? Tu pořádal Microsoft a představil na ní některé novinky. My jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější.

Jednalo se například o aktualizaci vlastního launcheru pro Android nebo Timeline pro Windows 10. Nejzajímavější novinkou je ale aplikace „Váš telefon“, ve které můžete svůj mobil ovládat přímo na počítači.

První novinkou bylo oznámení Timeline. Jedná se o funkci, která vám umožní pohybovat se napříč platformami a zařízeními v rámci kontinuity OSX/iOS od společnosti Apple. Díky tomu máte přehled o tom, co jste si na jakém zařízení prohlíželi nebo co jste na něm dělali.

Díky Microsoft launcheru propojíte svůj telefon s PC

Dále Microsoft představil novinku, kterou bude obsahovat jejich launcher. Do něj bude nově zakomponována „line-of-business app“. To vám umožní snazší spárování se systémem Windows. Systém ve vašem PC vám nabídne okamžitý přístup ke zprávám, fotografiím a upozorněním. Kromě toho by mělo být možné sdílet i soubory.

Na konferenci byly uvedeny pouze přibližné informace o novinkách. Přestože nedávno došlo k aktualizaci Microsoft launcheru, v changelogu marně hledáme zmíněnou novinku Timeline. Doufejme tedy, že se v následujících dnes dozvíme více jak o změnách v launcheru, tak o funkci váš telefon. V následujících videích se můžete podívat, jak novinky vypadají.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Vzhledem k tomu, že Microsoft pořád nepochopil, že nutit lidem jejich launcher pro tyto služby je blbost, tak tomuhle řešení moc nedávám, navíc neobsahuje nic navíc oproti například Dell Mobile Connect nebo Samsung Flow, ale třeba se jednou MS poučí a pochopí… Zatím teda celkem nuda

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat