MediaTek Helio P22: nový procesor, nové technologie

MediaTek Helio P22: nový procesor, nové technologie
2018-08-07T18:10:44+02:00
• 24. 5. 2018
2

Společnost MediaTek před několika okamžiky představila svůj nový procesor Helio P22 založený na 12nanometrové technologii TSMC FinFET. MediaTek si od této technologie slibuje lepší výkon a vyšší výdrž na baterii v porovnání s 16nanometrovou výrobní technologií. 

MediaTek Helio P22 a bližší specifikace

Nový octa-core ARM Cortex-A53 procesor bude podporovat rozlišení typu 20:9 HD+, technologii MediaTek CorePilot, novou grafickou kartu IMG PowerVR GE8320 a flexibilní paměťový řadič typu LPDDR3 / LPDDR4x. Navíc přinese podporu pro duální fotoaparát 13 + 8 Mpx či jeden 21megapixelový čip. Bokeh je v tomto případě samozřejmostí.

Skvělou informací je, že MediaTek udělal velký krok vpřed v oblasti AI, neboť se zde objevila podpora technologie Face Unlock (odemykání pomocí obličeje) a inteligentní fotoalba. Dále jsme se zde dočkali podpory MediaTek NeuroPilot.

Co se konektivity týká, těšit se můžeme na přítomnost 4G LTE WorldMode modemu, který integruje duální 4G SIM karty s technologií VLTE/ViLTE. Dále zde přibyla technologie MediaTek TAS 2.0 s chytrou anténou a novými standardy, jako je eMBMS, HUPE, pásmo 71 a pokročilé IMS. Inovace se dočkalo také připojení pro 4satelitní multi-GNSS (GPS, Glonass, Beidou, Galileo), Bluetooth 5 a Wi-Fi (nyní 802.11ac).

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Proboha, jak někdo může takhle veřejně napsat fotoalbumy? Chápu, že studenti IT se česky neučí, jim stačí jenom jedničky a nuly, ale toto je veřejné zostuzení českého jazyka. To tam nesedí někdo, kdo to po těch pisálcích reviduje?

Přemysl Vaculík

VIP 7. 8. 2018, 18:11

Díky za upozornění. Opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat