iOS 11 je nainstalováno na 76 % zařízení, Android Oreo pouze na 4,6 %

iOS 11 je nainstalováno na 76 % zařízení, Android Oreo pouze na 4,6 %
2018-05-01T10:49:29+02:00
• 1. 5. 2018
2

Nový operační systém iOS 11 je nyní nainstalován na 76 % zařízení, dokazují to nově zveřejněné statistiky od Applu, které se objevily na stránkách určené vývojářům. 

Od 18. ledna tohoto roku si iOS 11 polepšilo o 11 procentních bodů, neboť v té době byl systém nainstalován pouze na 65 % zařízení. Pokud bychom zašli ještě hlouběji do historie, zjistili bychom, že od 6. prosince loňského roku si iOS 11 polepšilo o 24 procentních bodů. 

Velmi zajímavou informací je, že iOS 10 je stále nainstalováno na poměrně vysokém počtu zařízení, přesněji 19 %. A dokonce i stařičké iOS 9 žije, aktuálně jej používá 5 % zařízení. Nicméně u této verze je více než pravděpodobné, že se jedná o staré modely, které nové iOS 10 a iOS 11 nepodporují. 

Míra přijetí iOS 11 se každým měsícem zvyšuje, ovšem už ne takovým tempem, jako tomu bylo u verze iOS 10. Tak například, v únoru loňského roku bylo iOS 10 nainstalováno na téměř 80 % aktivních zařízení, což je neuvěřitelné číslo. 

iOS 11 – pomalé tempo má na svědomí Apple

Pomalé tempo má samozřejmě na svědomí Apple, neboť do světa pustil nedoladěný systém. Ze začátku se uživatelé iOS 11 setkávali s nejrůznějšími chybami, například u funkce HomeKit. Největší vliv na míru přijetí má však zpomalování iPhonu. Apple totiž bez vědomí uživatele sám omezoval výkon starších telefonů.

Na druhou stranu se i tak míra přijetí lehce zvedla. Začátkem roku 2018 se iOS 11 dočkalo hned několika aktualizací, díky kterým bylo uživatelům zpřístupněno mnoho funkcí. Pro příklad nemusíme chodit daleko. 

iOS 11.2 přineslo podporu Apple Pay Cas a rychlejší 7,5 W bezdrátové nabíjení, zatímco iOS 11.3 nabídlo funkci pro kontrolu aktuálního stavu baterie, ARKit 1.5, Health Records a mnoho dalšího. Ještě nás však čeká jedna významná aktualizace v podobě iOS 11.4, která zpřístupní Messages on iCloud a AirPlay 2.

Jak je na tom Android Oreo?

Konkurenční Android je na tom s mírou přijetí o poznání hůře. Od 16. dubna je jeho nejnovější verze systému Oreo nainstalována na pouhých 4,6 % zařízení.

Většina uživatelů stále používá starší verze systému – Android Lollipop, Marshmallow a Nougat, které vyšly v roce 2014, 2015 a 2016. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Game Rebell

1. 5. 2018, 13:16

Chtělo by to porovnat iOS na Apple zařízeních vs Android Oreo na Pixelech. Tam by byla čísla zajímavější.

patrik popp

1. 5. 2018, 12:25

Nevim proc vsichni rešíte ios/android, je to úplná blbost android telefonu je x krát vic druhu nez iphonu, iphony jsou vsechny stejne a maji jednoho vyrobce to je jasny ze jejich aktualizace budou na vsech telefonech, kdyby byl napriklad od androidu jenom samsung tak cisla jsou zase jine….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat